REKLAMI GEÇ

Özüstü Şiir Şenliği yapıldı

Özüstü Şiir Şenliği yapıldı

Denizli’nin Tavas İlçesine bağlı Kızılcabölük Belediyesi ile Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliğinin (YAZ-AR-BİR) ortaklaşa düzenledikleri, ‘ Kızılcabölük Özüstü Şiir Şenliği’nin 4.sü yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 23 Aralık 2013 Pazartesi, 13:54

ŞENGÜL BOZ
Kızılcabölük Belediyesi ile YAZAR-BİR’in ortaklaşa düzenlediği ‘4. Kızılcabölük Özüstü Şiir Şenliği yapıldı. “Hazreti Mevlana’nın 740.Vuslat gecesi anısına” ithaf edilen 4. Kızılcabölük Özüstü Şiir Şenliğine katılan 29 şair, katılımcılara şiir ziyafeti sundu.

Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, “Kültürümüze dair ne varsa kasabamızda yaşatmaya çalışıyoruz. Geçmişimizi ve kültürümüzü geleceğe taşımak boynumuzun borcudur. Geçmişimizi olduğu gibi gelecek nesillere aktarmak, yaşayan kültür ve sanatımızı ve en önemlisi bunların var olması için uğraşan sanatçılarımıza sahip çıkmak yöneticilerin birinci görevi olmalı” dedi.

Kızılcabölük kasabası çok önemli bir yerleşim yeri olduğuna inandıklarını, Kızılcabölük’ün Tarihin, Doğanın, Kültür ve sanatın Tekstil ile buluştuğu bir noktada kurulduğunu vurgulayan Başkan Uslu, “650 yıllık bir geçmişi var. Atalarımız Ortaasyadan göç eden Kızılcabörklü-Kızılcabölüklü Yörüklerindendir. Ata mesleği dokumacılık olan kasabamızda 3 müze oluşturduk, 4.üncü müzenin de hazırlığı bitmek üzere” diye konuştu.

Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Şerif Kutludağ’ın sunumuyla başlayan şiir dinletisinde, Denizlili şairler, Abdullah Aksoy, Adem Çoban, Ahmet Çölgeçen, Ahmet Sarı, Ali Tuluk, Arzu Subakan Kabukçu, Baki Evkaralı, Elvan Usul, Fatma Diril, Hacı Ali Çölgeçen, Hasan Hüseyin Özgenç, Hüseyin Kurtaran, Hüsamettin Tat, İsmail Şakar, Kadir Yatağan, Mehmet Dağal, Melahat Kuzu, Meral Gökkaya, Mithat Makal, Muhammet Kahraman, Muhittin Dağhan, Mustafa Demirci, Özlem Kayaoluk Erbil, Ramazan Efe, Ramazan Paşoğlu, Sadık Dağdeviren, Safiye Samyeli, Şerif Kutludağ, Veli Aykar, şiirlerini okudular.

4.üncü Kızılcabölük Özüstü şiir şenliğine, MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, MHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali İpek, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Yeşilyuva Belediye Başkanı Ahmet Bakırtaş, Ulukent Belediye Başkanı Mehmet Neşiray MHP Tavas İlçe Başkanı İbrahim Davulcu, MHP Kale İlçe Başkanı İbrahim Aşkın ve çevre belediye başkanları ile muhtarlar katıldı.

Gecenin sonunda Başkan Uslu,şiirlerini okuyan bütün şairlere katılım belgesi ile onurlandırdı. Ayrıca şairlere Kızılcabölük mendili ve el dokuma ürünlerinden oluşan bir paket takdim edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
14 Mayıs 2024 Salı 4 21Parçalı Bulutlu
15 Mayıs 2024 Çarşamba 7 22Parçalı Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 8 24Parçalı Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 10 27Çok Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 13 30Parçalı Bulutlu