REKLAMI GEÇ

Kızılcabölük’ün prestijli binası olacak

Kızılcabölük’ün prestijli binası olacak

Denizli’nin Kızılcabölük Belediyesi’nde inşaatı devam eden 100.Yıl Ay-Yıldız Kültür ve Spor Sarayı ile Özay Gönlüm Tesisi’nde sona gelindi. Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, spor salonu ve kültür merkezinin beldenin prestijli binası olacağını belirtti.

/ DENİZLİHABER / 30 Aralık 2013 Pazartesi, 10:11

ŞENGÜL BOZ

Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, beldenin prestij binası hakkında bilgi verdi, Uslu, 100.Yıl Ay-Yıldız Kültür ve Spor Sarayı’nın, yaklaşık 3 bin 200 metrekare kapalı alana sahip çok amaçlı bir salon olduğunu belirtti.

Başkan Uslu; “Proje tamamlandığında, Dairesel yapısı ve farklı mimarisi ile dikkat çeken, çok amaçlı bir salon ortaya çıkacak. Salon yemekli ve yemeksiz düğün, sünnet, toplantı, konferans, konser gibi etkinliklerde kullanılabilecek bir yapıya sahip. Mutfağı ve engellilerin de düşünüldüğü sosyal alanları var. Ayrıca burada salon sporları da yapılabilecek. Basketbol, voleybol, tenis, güreş gibi sporlar yapılabilecek, okullarımız beden eğitimi derslerini burada yapabilecek. Duş ve tuvaletleri olan Soyunma odaları da mevcut. Salon içinde yaklaşık 900 kişi aynı anda yemek yiyebilecek. Konferans, film gibi etkinliklerde yaklaşık 1200 kişi etkinlikleri izleyebilecek. Balkon ve balkon altı kullanıldığında bu rakamlar 2 katına kadar çıkabilecek” dedi.

Özay Gönlüm Tesisi’nin Restorant, kafeterya ve sergi-teşhir salonu olarak kullanılmasının amaçlandığını açıklayan Kızılcabölük Belediye Başkanı Uslu, “Tavas Karacasu yol güzergâhında Kızılcabölük’ün girişinde yer alan bu yapı sadece Kızılcabölük’ün ihtiyaçlarını karşılamak için değil tüm bölgenin ihtiyacı için planlandı. Bölgemizde özellikle gençlerimizin kapalı bir spor salonu istemeleri, orta yaşlıların da kapalı bir düğün salonu talep etmeleri üzerine bu projeyi geliştirdik. Bu proje içinde bir lokanta, kafetarya, Kızılcabölük tekstil ürünleri satış noktası olarak çalışabilecek bir yapı da yer alıyor. Önümüzdeki günlerde bir turizm güzergahı olacağına inandığımız bu yol üzerinde yer alan tesisimizin turistlere de hizmet vereceğini düşünüyoruz ”diye konuştu.
denizli-kizilcaboluk-kultur-merkezi-ic

Başkan Uslu spor salonu ve kültür merkezi ile ilgili şu bilgileri verdi: “Burada açık hava toplantılarının ve kır düğünlerinin de yapılabileceği bir çevre düzenlemesi yapacağız. Ayrıca bu alanda yürüyüş ve egzersiz yapılabilecek bir düzenleme de yer alacak. Ay-yıldız ve Özay Gönlüm, bizim vazgeçemeyeceğimiz iki değerimiz ve bu projenin çıkış tarihi belediyemizin kuruluşunun 100.yılı olması nedeniyle, ‘100.yıl Ay-Yıldız Kültür ve Spor Sarayı’ ve ‘Özay Gönlüm Tesisi’ adının belediye meclis kararı ile verildi.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
14 Mayıs 2024 Salı 4 21Parçalı Bulutlu
15 Mayıs 2024 Çarşamba 7 22Parçalı Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 8 24Parçalı Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 10 27Çok Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 13 30Parçalı Bulutlu