REKLAMI GEÇ

ODTÜ inceleyecek, devlet yaraları saracak

ODTÜ inceleyecek, devlet yaraları saracak

Denizli’nin Tavas İlçesi’ne bağlı Ulukent Beldesi’nde bulunan maden ocağındaki patlatmalar nedeniyle evleri zarar gören vatandaşların isyanı, devlet yetkililerini harekete geçirdi. Tavas Kaymakamı Muhittin Gürel, ODTÜ’den gelecek olan bilim adamlarının Ulukent’te 8 ayrı bölgede inceleme yapacağını belirtti.

/ DENİZLİHABER / 24 Nisan 2013 Çarşamba, 11:40

Ulukent Beldesi’nde, maden ocağındaki patlatmalar nedeniyle evleri zarar gören vatandaşlar,can ve mal güvenliklerinin tehlikede olduğu gerekçesiyle maden ocağının kapatılmasını istemişlerdi.

Zor durumda olan vatandaşların imdadına Tavas Kaymakamı Muhittin Gürel yetişti.
Yardımlaşma, Dayanışma, Kalkınma ve Çevre Güzelleştirme Derneği Başkanı Osman Kabalay, maden ocağındaki patlatmalardan dolayı evlerinde hasar oluşan vatandaşlar ile birlikte Tavas Kaymakamı Muhittin Gürel’i ziyaret ederek, maden ocağındaki patlatmaların sona erdirilmesini istedi.

ODTÜ BİLİM ADAMLARI İNCELEYECEK
Derneğin girişimleri sonucunda maden’deki patlatma şiddetlerinin ölçülmesi için ODTÜ’den gelecek bilim adamlarının 8 ayrı bölgede ölçümler yapacağını Tavas Kaymakamı Muhittin Gürel’den  müjde olarak aldıklarını belirten Ulukentliler Yardımlaşma, Dayanışma, Kalkınma ve Çevre Güzelleştirme Derneği Başkanı Osman Kabalay “Belde sakinlerimizin uğradığı mağduriyetlerin giderilmesi için İlçe Kaymakamımız ile görüşmeler yaptık. Kaymakam bey sorunlarımızı dinleyerek gerekleri girişimleri başlattı. Bize beldenin ve halkın huzuru, güvenliği için gereken tüm önlemleri alacağını söyledi. Ve girişimlerimiz sonucunda da bölgeye bilim adamlarının gelerek madende ve çevrede gerekli ölçümleri yapıp, bundan sonra  belde de yaşayanların mağdur olmaması için patlatma ölçüm sonuçlarını  raporlayarak Kaymakamlığa vereceklerini söyledi” dedi.

“YA HASAR GÖREN EVLERİMİZ”
Madene giden yollarında kaymakamlıkça düzeltildiğini ifade eden Dernek Başkanı Osman Kabalay, “Madendeki patlatmalar sonucunda zarara uğrayan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi ve patlatmaların sona erdirilmesi  için yapılan tüm girişimlerimizi devam ettiriyoruz. ilçe kaymakamımız Muhittin Gürel beye hassasiyetlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Madeni işleten firmanın uyarılmış olması ve bilim adamlarının patlatma sahasına gelecek olmaları bizim için sevindirici. Ancak, önemli olan evleri hasara uğrayan hemşehrilerimizin maddi zararlarının karşılanması” diye konuştu.

BELDE SAKİNLERİ İSYAN ETMİŞTİ
Madene en yakın evde oturan Ferdi Turan ise patlatmalarda aşırı dinamit kullanıldığını iddia etti. Evlerindeki çatlakların madendeki patlamalar nedeniyle meydana geldiğinin tutanakla tespit edildiğini belirten Turan, “Üç ayda dört kez cam değiştirdik. Hayati tehlike olduğu için evlerimize girmeye korkuyoruz. Ancak, maden yetkilileri sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını ileri sürüyor. Hakkımızı almak için savcılığa suç duyurusunda bulunduk” dedi. Turan, madenin kapatılmasını değil, patlamaların şiddetinin düşürülmesini ve zararlarının karşılanmasını istediklerini de söylemişti

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
4 Mayıs 2024 Cumartesi 5 18Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 3 17Sağanak Yağışlı
6 Mayıs 2024 Pazartesi 1 20Az Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 3 23Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 4 24Az Bulutlu