Deli Çay tehdit ediyordu

Su baskını riski taşıyan Denizli’nin Tavas İlçesi’ne Bağlı Kızılcabölük Beldesi’nde Deli Çay yatağına kurulan Esentepe Mahallesi, yapılan dere ıslah çalışması ile rahat bir nefes aldı.
/ DENİZLİHABER / 10 Eylül 2013 Salı, 10:15
Tavas’ın Kızılcabölük belediyesi, Esentepe mahallesi içinden geçen ve mahalle için risk oluşturan Deli Çay yatağında başlattığı ıslah çalışmasını tamamladı.
Kızılcabölük belediye başkanı Abdülkadir Uslu, yılda 15-20 gün yoğun bir şekilde akan çayın, imar alanından ilerleyerek Kuruçay’a ulaşmasının her an problem oluşturabileceğini belirtti.
Uslu, “Kızılcabölük’te 18.inci madde uygulamaları esnasında doğal çay yatağının oluşturacağı risk dikkate alınmadan buraları imara açılmış. Çay yatağı arsa olarak tescillenmiş. Park ve bahçe alanlarının sınırlarını belirleme ölçümleri yapılırken bunu tespit ettik” dedi.
Deli Çay yatağından gelen suyun, külünklerle 700 metre uzaklıktaki Kuruçay’a aktarıldığını söyleyen Başkan Uslu, “Çay yatağının önünü imar sınırında keserek, doksan derecelik bir hat ile toprak altından külünklerle yaklaşık 700 metre uzaklıktaki Kuruçaya yatağına taşıdık. Çay yatağı ufak ve kuru ancak yılda birkaç sefer de olsa sıkıntı yaratma ihtimali vardı. Bunun önüne geçmiş olduk” diye konuştu.
Kızılcabölük belediyesinin kendi imkânlarıyla yaptığı bu çalışma 15 günde tamamlandı.
Yorum Yaz
Hava Durumu
Tavas | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
13 Mayıs 2025 Salı | 7 | 22 | Parçalı Bulutlu |
14 Mayıs 2025 Çarşamba | 7 | 21 | Parçalı Bulutlu |
15 Mayıs 2025 Perşembe | 5 | 23 | Parçalı Bulutlu |
16 Mayıs 2025 Cuma | 8 | 26 | Parçalı Bulutlu |
17 Mayıs 2025 Cumartesi | 9 | 26 | Parçalı Bulutlu |