REKLAMI GEÇ

Kurak Nikfer’i kitapla sulayacak

Kurak Nikfer’i kitapla sulayacak

Denizli’nin Tavas İlçesi’ne bağlı Nikfer Belediyesi’nin eski başkanı İbrahim Afatoğlu, Nikfer için yazdığı 4 kitabını çıkardı. Su sorunu yaşayan Nikfer’e sulama çeşmesi yaptırmaya imkanı olmadığı için bilgi çeşmesi yaptırdığını söyleyen Afatoğlu, “4 kitapla her eve bilgi çeşmesi kurulmuş olacak” dedi.

/ DENİZLİHABER / 11 Nisan 2013 Perşembe, 17:39

Denizli’nin Tavas İlçesi’ne bağlı Nikfer Belediyesi’nde 1994-1999 yıllarında DYP’den belediye başkanlığı yapan İbrahim Afatoğlu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde düzenlediği toplantıda, Nikfer için yazdığı 4 kitabı tanıttı.

Denizli’de üç dönem üst üste milletvekilliği yapmış Mehmet Gözlükaya, Gazi Üniversitesi’nden emekli Prof.Dr. Tahir Hatipoğlu, İstanbul Yıldız Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Bacanlı, Nikfer Belediye Başkanı Ali Yarangünü’nün katıldığı toplantıda, İbrahim Afatoğlu’nun ‘Tarihi ve Kültürü ile Nikfer’, ‘1844-1845 Tarihlerindeki Temettüat Defterine Göre Nikfer Karye’, ‘Nikfer Çocuklarına Masallar’ ile ‘Nikfer’de Şiir Böyle Yazıldı’adlı dört kitabının tanıtımı yapıldı.

ASIL KÜLTÜRLER GDO’LU
İbrahim Afatoğlu, 1994-1999 döneminde belediye başkanlığı yaptığı Nikfer Beldesi için yazdığı kitaplarla gelecek nesillere bir kültür bırakmak istediğini söyledi. Afatoğlu, “Son yıllarda sık sık Genetiği Değiştirilmiş Gıdalar(GDO) gündeme gelir ve tartışılır. Ancak yalnızca gıdalar değil artık kültürler de GDO’lu. Hiç bir müdahale olmadan, çiftçinin kendiliğinden toplanarak gerçekleştirdiği bağbozumu gibi etkinliklere bile dışarıdan müdahale edilir oldu. İşte o nedenle diyorum ki günümüzde yalnızca gıdalar değil kültürlerimizde GDO’lu. Ben bu kitaplarla, Nikfer’in GDO’suz kültürünü genç nesillere aktarmak istedim” dedi.

“ASIL AKİLLER BAŞKANLARDIR”
Anayasa’nın 2. maddesinde devletin, “Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir” olarak tanımlandığını hatırlatan Afatoğlu, “Bu madde ile tarif edilen ‘sosyal’ devletin en önemli ve işlevsel kurumları belediyelerdir. Belediye başkanları da sosyal devletin ete-kemiğe bürünmüş suretidir. İlçe ve kasaba belediye başkanları, toplumun onlara ihtiyaç duyduğu her zaman, her yerde ve her ahvalde onların yanında yer alan “akil” adamlardır” diyerek hem beldelerin kapatılarak mahalle konumuna getirilmesine tepki gösterdi. Ayrıca, hükümetin terör sorununa çözüm sürecine destek amaçlı kurduğu ‘akil insanlar heyeti’nde belediye başkanı olmamasını eleştirdi.

60 YILLIK BELDE MAHALLE OLACAK
Nikfer kasabasının 60 yıllık bir geçmişi ve kültürü olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Tahir Hatipoğlu, toplantıda Nikfer’in tarihçesi hakkında bilgi verdi. Ayrıca, “Nikfer’in kültürü, dokuması ile marka olan bir beldenin mahalle olmasını kabullenmek mümkün değil. Ama, üstekiler öyle karar verdi. Yapacak bir şey yok” diyerek Nikferlilerin, bu konudan hiç te mutlu olmadıklarını vurguladı.

Yorumlar

Necati   -  Bağlantı 12 Nisan 2013, 09:52

Sayın Başkanım; Eline , gönlüne , yüreğine sağlık.Kitaplarını mutlaka okumak isterim. İnşallah devamı gelecektir.Akil insanlar konusunda görüşünüzü katılmamak mümkün mü…saygılarımla.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
4 Mayıs 2024 Cumartesi 5 18Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 3 17Sağanak Yağışlı
6 Mayıs 2024 Pazartesi 1 20Az Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 3 23Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 4 24Az Bulutlu