REKLAMI GEÇ

Tavas’ın yeni gözdesi “Kapya Biber”

Tavas’ın yeni gözdesi “Kapya Biber”

Denizli’nin Tavas ilçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Kızılcabölük Belediyesi işbirliğiyle Kızıl(Kapya) Biber Projesi hayata geçirildi.

/ DENİZLİHABER / 30 Nisan 2013 Salı, 11:15

Şengül BOZ

Tavas İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kızılcabölük Belediyesi işbirliğiyle Tukaş firması ile sözleşmeli olarak Kızıl(Kapya) Biber Projesi hayata geçirildi. Projeye destek veren 22 üreticiye kızıl biber fideleri, gübreleri ve ilaçları dağıtıldı.

Kızılcabölük Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Ayşen Balım gözetiminde fide dikimleri yapıldı. Kapya biber projesi kapsamında bu yıl 28 ton ürün hedefleniyor.

Tavas’ta aile ekonomisine destek olarak maydanoz projesiyle başlatılan ve Kapya biber çeşidi ile devam ettirilen Kapya Biber Projesi yörenin topraklarında ve iklim koşullarında kolayca yetiştirilebiliyor.

Kapya biber, büyük tarım alanlarının yanı sıra çiftçilerin küçük ölçekli toprağını değerlendirebilmelerine imkan tanıyan bir ürün. Özel bir tüketici kitlesi olan ürün taze tüketilebileceği gibi, turşu, kızartma, dondurulmuş ürün, sos, salça, toz biber, konserve, biber suyu, baharat gibi birçok şekilde tüketiliyor.

Kapya biberinin son zamanlarda ihracatı artarak aranan bir ürün olması da pazarlanmasını kolaylaştırıyor. Kapya Biber, Tavas Ovası’nda sulama sisteminin yaygınlaşması ile beraber Kızılcabölük ve Kızılcabölük’ün uzantısında yer alan Tavas Ovası’ndaki çiftçiler için tütün ve tahıla karşı bir alternatif ürün olarak öne çıkıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
13 Mayıs 2025 Salı 7 22Parçalı Bulutlu
14 Mayıs 2025 Çarşamba 7 21Parçalı Bulutlu
15 Mayıs 2025 Perşembe 5 23Parçalı Bulutlu
16 Mayıs 2025 Cuma 8 26Parçalı Bulutlu
17 Mayıs 2025 Cumartesi 9 26Parçalı Bulutlu