REKLAMI GEÇ

EVLİYA ÇELEBİ’NİN ANISINA 22 KİLOMETRE YÜRÜDÜLER

EVLİYA ÇELEBİ’NİN ANISINA 22 KİLOMETRE YÜRÜDÜLER

Kızılcabölük Belediyesi tarafından organize edilen, “Geleneksel 15. Kızılcabölük-Denizli Doğa Yürüyüşüne” katılan yaklaşık 4 bin 500 kişi, “Evliya Çelebi’nin anısına” 22 kilometre yürüdü.

/ DENİZLİHABER / 16 Mayıs 2011 Pazartesi, 15:59

Geleneksel olarak her yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Haftası’nda, “Sağlık İçin Yürüyelim” sloganıyla gerçekleştirilen Kızılcabölük-Denizli doğa yürüyüşü, bu yıl “Evliya Çelebi” anısına yapıldı. Doğa ve spor dostlarının katıldığı yürüyüşte, DSP Genel Sekreteri ve DSP Denizli Milletvekili Adayı Hasan ErÇelebi, MHP Denizli milletvekili adayları Emin Haluk Ayhan, Ali Keskin, Mehmet Ali Uzakgider, Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu ve çevre belediye başkanları da yer aldı.

“Dünyanın en uzun doğa yürüyüşü özelliğine sahip olduğu” bildirilen 22 kilometrelik doğal parkurdaki etkinlik hakkında bilgi veren Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, bir benzeri daha bulunmayan organizasyona yaklaşık 4 bin 500 kişinin katıldığını söyledi.

Yürüyüş parkuru olarak kullanılan Kızılcabölük-Denizli arasındaki doğal gezürgahın M. Ö. 1. yüzyıldan bu yana kullanıldığının bilindiğini vurgulayan Uslu, şunları kaydetti: “Bizler sahip olduğumuz değerleri kaybetmeden fark edebilirsek, onları korur, onlara sahip çıkarız. Birçok güzelliğin olduğu bu yolu koruyup, geliştirerek geleceğe taşımak zorundayız. Tüm insanlıkla paylaşmak istediğimiz bu güzergahın doğal yapısının korunarak bir doğal ‘turistik yürüyüş yolu’ olarak düzenlenmesinin uygun olacağını düşünüyoruz.” Evliya Çelebi’nin anısına yapılan 22 kilometrelik yürüyüşün onuncu kilometresinde mola veren katılımcılar, daha sonra Denizli Çamlık bölgesine ulaşarak etkinliği tamamladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
3 Mayıs 2024 Cuma 8 22Çok Bulutlu
4 Mayıs 2024 Cumartesi 6 18Kuvvetli Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 4 17Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 3 22Parçalı Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 6 23Az Bulutlu