İnamlık: “İstiklal Marşı bağımsızlığımızı destanlaştırdı”

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, İstiklal Marşı’nın kabulünün 99. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mart 2020 Perşembe, 12:14
İstiklal Marşı’nın Türk Milleti’nin bağımsızlığına ve değerlerine olan inancını destanlaştırdığını belirten İnamlık, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Marş olarak kabul edilmesinin yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, vatan topraklarımız işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşımız; Milli mücadele ruhunu, Türk Milletimizin vatan sevgisini ve bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmakta ve vatanımızın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir” dedi.
Herkesin gönlünde önemli bir yere sahip olan vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un, başta İstiklal Marşı olmak üzere eserleriyle ve fikirleriyle her zaman saygıyla anılacağını belirten İnamlık, “Milletimizin azmini, kararlılığını, cesaretini,milli birlik ve beraberliğimizi en güzel şekilde ortaya koyan İstiklal Marşımız’ın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.
Yorum Yaz
Hava Durumu
Tavas | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
2 Temmuz 2025 Çarşamba | 15 | 31 | Az Bulutlu |
3 Temmuz 2025 Perşembe | 12 | 31 | Açık |
4 Temmuz 2025 Cuma | 12 | 31 | Açık |
5 Temmuz 2025 Cumartesi | 14 | 34 | Açık |
6 Temmuz 2025 Pazar | 16 | 37 | Sıcak |