REKLAMI GEÇ

KIZILCABÖLÜK EL DOKUMALARI EDİRNE’DE

KIZILCABÖLÜK EL DOKUMALARI EDİRNE’DE

Kültür Bakanlığınca desteklenen sanatkarların, “Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi” Edirne Ekmekçizade Ahmetpaşa Kervansaray’ında açıldı. Sergide Kızılcabölük ürünleri göz doldurdu.

/ DENİZLİHABER / 19 Kasım 2011 Cumartesi, 17:47

Edirne Valiliği, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Edirne Esnaf ve sanatkarları birliği Odası işbirliği ile Edirne Ekmekçizade Ahmetpaşa Kervansaray’ında, Kültür Bakanlığınca desteklenen sanatkarların el sanatları sergisi nde Kızılcabölük belediyesi “Kızılcabölük El Dokuma Ürünleri” ile yer aldı.

Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, el dokuma sanatının belirli bölgelerde yaşamaya devam ettiğini ancak sıkıntılı bir dönem geçirdiğini ifade ederek; “Bu tür organizasyonlarla sanatı ve sanatçıların gündeme gelmesini sağlayan herkese şükran borçluyuz. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederim. El dokuma sanatının ve kaybolmaya yüz tutmuş diğer geleneksel sanatların yaşaması için çaba göstermek ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak vicdani ve milli bir sorumluluktur. Bu nedenle bizler bu tür organizasyonlarda yer almayı bir görev kabul ediyoruz” dedi.
Sergide, Kızılcabölük El dokumalarının yanı sıra Bakır işleme, taş baskı, Edirnekari, Lüle taşı, ipek dokuma, süpürge, seramik, yemeni, keçe yapımı, kukla, cam üfleme, Kütahya çinisi gibi el sanatları yer aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Nisan 2024 Pazar 7 26Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 8 25Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 8 26Çok Bulutlu
1 Mayıs 2024 Çarşamba 9 25Çok Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 9 25Çok Bulutlu