REKLAMI GEÇ

KIZILCABÖLÜK OKUYOR!

KIZILCABÖLÜK OKUYOR!

Kızılcabölük Belediyesi “Okuyan Kızılcabölük” Kitap Okuma Projesi-1 tamamlandı.

/ DENİZLİHABER / 22 Haziran 2011 Çarşamba, 13:36

Kitap okumanın öneminden hareketle, Kızılcabölük halkının bilinçli, okuyan, yorumlayan, çevresine ve çocuklarına model olan, yaşadığı ortamı ve birlikte yaşadığı insanları olumlu yönde etkileyebilen bireyler olarak gelişimini sağlama amacıyla düzenlenen, Okuyan Kızılcabölük Kitap Okuma Projesi 1 tamamlandı.

Kızılcabölük Belediyesi için Eğitim Uzmanı Sacide Uslu tarafından hazırlanan proje; Tavas Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılcabölük Atatürk İlköğretim Okulu yönetiminin katkılarıyla Kızılcabölük Belediyesi tarafından uygulandı. Proje, çocuklar için örnek teşkil edecek bir okuma ortamı hazırlamayı ve sunmayı, onlara okuma alışkanlığı ve okuma kültürünü kazandırmayı hedefliyor.

Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, ‘Okuyan Kızılcabölük’ü oluşturmak için bir okuma projesi oluşturduklarını anlattı. Okuma alışkanlığı kazandırmaya çalışırken aileleri eğitmeyi hedeflediklerini ifade eden Uslu, bu projeye katılanları da ödüllendirdiklerini belirtti.

Uslu; “İlk yarışmada, eğitim öğretim yılının sonu ve sınav dönemi olduğu için okuma alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra sınava girecek çocuklarımızın anne babalarına rehberlik etmesi amacıyla, sınava girecek çocuğu olan anne babalar için yazılmış olan bir eser tercih edildi. Projeyi oluşturan öğretmenimiz Sacide Uslu tarafından Sayın Doğan Cüceloğlu’nun ‘Başarıya Götüren Aile’ isimli çalışması önerildi. İlk yarışma bu kitapla ilgili yapıldı. Bu proje başka kitaplarla periyodik olarak tekrarlanacak” dedi.

Ücretsiz olarak Kızılcabölük Belediyesi tarafından temin edilen ve yaklaşık bir aylık bir okuma süresi tanınan ve verilen süre sonunda okunan kitap ile ilgili açık uçlu, çoktan seçmeli, doldurmalı, doğru-yanlış şeklindeki sorulardan oluşan bir değerlendirme sınavı, 11 Haziran 2011 günü Atatürk İlköğretim Okulu’nda yapıldı. Bir saatlik sürede, 31 sorunun çözülmesinin istendiği sınav sonunda, komisyon üyeleri Murat Durgut, Osman Çövüt ve Nazlı Kırmacı’nın değerlendirmesi sonucu en yüksek puanı alan 5 katılımcı altın ödülü kazandı.

Orhan Asan birinci olurken, Gülay Aydın ve Yılmaz Aydın aynı puanla ikinci oldu. Hatice Dobulga ve Feriştah Aydınlı aynı puanla 3’üncülüğü paylaştı. Sonraki 4 yarışmacı; Nuray Gül, Ümmühan Kocayiğit, Hanım Kunaç ve Nurten Makav ise geleneksel Kızılcabölük dokumalarından oluşan hediye paketi kazandı. Ödüller, Kızılcabölük Belediye Başkanlığı makamında düzenlenen bir törenle sahiplerine verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
3 Mayıs 2024 Cuma 8 22Çok Bulutlu
4 Mayıs 2024 Cumartesi 6 18Kuvvetli Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 4 17Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 3 22Parçalı Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 6 23Az Bulutlu