REKLAMI GEÇ

Kızılcabölük, tarıma ağırlık verecek

Kızılcabölük, tarıma ağırlık verecek

Denizli’de dokumanın merkezlerinden biri olan Kızılcabölük, dokumacılık sektöründeki durgunluğu, tarım ürünleri üretimi ile aşmayı planlıyor. 40’a yakın tekstil atölyesinin bulunduğu beldede, kiraz, ayva, armut, brokoli ve karpuz üretiliyor.

/ DENİZLİHABER / 27 Aralık 2008 Cumartesi, 01:00

Vali Yavuz Erkmen, Denizli’nin Tavas İlçesi’ne bağlı Kızılcabölük Beldesi’nde incelemelerde bulundu. Erkmen, irili ufaklı tekstil atölyelerini gezerek, yapılan çalışmaları yerinde inceledi. İnceleme gezisine, Vali Yavuz Erkmen’in yanı sıra, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Edip Yılmazlı ve bazı daire müdürleri katıldı.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

İlk olarak Kızkcabölük Belediyesi’ni ziyaret eden Vali Yavuz Erkmen’e, beldenin sorunları ve yapılan çalışmalar hakkında, Kızılcabölük Belediye Başkanı Mehmet Aydınlık bilgi verdi.

Başkan Aydınlık, sanayi sitesinde bulunan tekstil atölyelerinde dokumacılık yapıldığını, tarım ürünü olarak da başta kiraz, ayva ve armut ürettiklerini söyledi. Aydınlık, “Üretimlerimizin tahlilini Tarım İl Müdürlüğü’nde yaptırıyoruz. Brokoli ve karpuz da üretiyoruz. Ünlü hazır yiyecek markalarına salatalık ürettik. Dokumacılık sektöründeki durgunluğu, bahçe sektöründeki üretimimizle aşmayı düşünüyoruz. Şu an mali kriz sektörlerimizi etkiledi. Dokumacılık sektöründe sıkıntımız büyük. Tekstille uğraşan 40’a yakın işletmemiz var” dedi.

Beldede yol sıkıntısı yaşadıklarını sözlerine ekleyen Başkan Aydınlık, “Belediye olarak sanayi bölgesindeki yolları yaptırmaya gücümüz yetmiyor. Şu an yollarımız çamurlu. Elimizden geldiği kadarıyla düzeltmeler yaptık ancak çözüm olmuyor. Ümit ediyoruz ki sanayimiz geliştiği zaman bu sorunlar ortadan kalkacak. Ören tepesinde, tarihi kalıntıların olduğu bir yerimiz var. O bölgenin yolu çok kötü. Yol ile ilgili proje çıkarttık. Belli bir noktaya geldi. Çok sayıda turist ziyaret ediyor. En son Amerikalı bir çift ziyaret etmişti. Bu yolun da en kısa sürede yapılarak hizmete açılmasını istiyoruz” diye konuştu. Vali Yavuz Erkmen de sorunların eldeki imkanlar doğrultusunda giderileceğini söyledi.

Kızılcabölük Hanife Ahmet Paralı El Dokumaları Tekstil ve Kültür Merkezi’ni ziyaret eden Vali Erkmen, burada el işi öğrenen ve üretim yapan kursiyerlerle sohbet etti. Kurs öğretmeni, kurs merkezinde 14 kursiyerin bulunduğunu ve üretilen eşyalara talep gelmesi halinde, bu eşyaların satışını yaparak gelir elde ettiklerini söyledi. Üretilen eşyaların çok değerli olduğuna dikkat çeken Vali Erkmen, pazarlanması durumunda kursiyerlere büyük bir gelir kapısı olacağını söyledi. Kurs merkezinin ardından aynı binada bulunan müzeyi de gezen Vali Erkmen, burada bulunan bazı tarihi eserleri ve geleneklerimize ait eşyaları inceledi. İnceleme gezisi tarihi bir camide devam etti. Tarihi camiyi gezen Vali Yavuz Erkmen, camiinin son durumuyla ilgili bilgi aldı.

Heyet son olarak Hanife Ahmet Paralı Endüstri Meslek Lisesi’ni ziyaret etti. Burada okul idarecileri ve öğretmenleri tarafından karşılanan Vali Erkmen, yapılması planlanan öğrenci yurdunun ve atölyelerin arsasını yerinde görme fırsatı buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
13 Mayıs 2024 Pazartesi 6 20Çok Bulutlu
14 Mayıs 2024 Salı 4 22Parçalı Bulutlu
15 Mayıs 2024 Çarşamba 5 23Parçalı Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 6 25Parçalı Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 9 27Parçalı Bulutlu