REKLAMI GEÇ

Kızılcabölük’te, Atatürk ve Kızılcabölüklü Şehitler Anıtı açıldı

Kızılcabölük’te, Atatürk ve Kızılcabölüklü Şehitler Anıtı açıldı

Denizli’nin Tavas İlçesi’ne bağlı Kızılcabölük Beldesi’nde, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’nde, Atatürk ve Kızılcabölüklü Şehitler Anıtı’nın açılışı yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 20 Mart 2010 Cumartesi, 18:33

Yoğun ilgi gören açılışa; Tavas Kaymakamı Dr. Yusuf Güler, Tavas Belediye Başkanı Dr. Mehmet Karabay başta olmak üzere çevre belediye başkanları, kamu ve özel kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anıtın açılışı, Tavas Kaymakamı ve protokol üyeleri tarafından toplu olarak yapıldı. İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasından sonra açılış konuşmasını yapan Tavas Kaymakamı Dr. Yusuf Güler, günün anlamına yakışır bir anıtı açmaktan mutlu olduğunu belirterek Çanakkale Zaferi’nin elde edilmesinin, Atatürk ve savaşmaya değil ölmeye giden Mehmetçiğin yarattığı bir mucize olduğunu anlattı. Çanakkale Zaferi’nin, verilen şehit sayısına bakıldığında da ne kadar çetin mücadeleler sonunda elde edilmiş bir zafer olduğunun anlaşılacağını söyleyerek; “Sayın Kızılcabölük Belediye Başkanı’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve bu anıta sahip olan Kızılcabölüklüleri kutluyor, şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, Çanakkale Zaferi’nin şanlı tarihimizin altın sayfalarından en parıltılısı, en önemlisi olduğunu söyleyerek, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerinin atıldığı yer Çanakkale’dir” dedi. Bugün Azerbaycan, Gürcistan, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, Ukrayna, Baltık devletlerinin bağımsızlıklarının da bir bakıma Çanakkale’de kazanılan zaferden kaynaklandığını ifade eden Uslu; ”Bugün Anzak Günü’nde, Avustralyalıların, Yeni Zelandalıların torunları Çanakkale ve Gelibolu’ya dedelerini anmak için kilometrelerce öteden geliyor. Bugün Mehmetçiğime, polisime kurşun sıkan teröristlerin anıtları dikiliyor. Her yönden kötü emellere sahip saldırılara maruz kalıyoruz, toprağımıza sahip çıkmak için yarışıyorlar” dedi. ‘Peki bizler ne yapıyoruz?’ diye soran Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu şöyle devam etti: “Üzerinde yaşadığımız vatanımız, gölgesinde yaşadığımız bayrağımız için seve seve canını veren şehitlerimize sahip çıkabiliyor muyuz? Onların uğrunda canlarını verdikleri değerlere sahip çıkabiliyor muyuz?
Maddi sıkıntılar, ekonomik güçsüzlükler bir şekilde aşılabilir. Ancak manevi kayıpları, ahlaki kayıpları aşmak daha zordur. Tahribatlarını karşılayabilmek daha zordur. Hele vatansız kalmak, bayraksız kalmak telafisi mümkün olmayacak bir noktada olmak demektir.
Bu açıdan bakıldığında Çanakkale Savaşı, genç nesillere milli şuur ve millet olma gururunu gösteren mucizevi bir örnektir. Dolayısıyla bizler için, bugün açılışını yaptığımız “Atatürk ve Kızılcabölüklü Şehitler Anıtı” bu açıdan çok önemlidir. Kendimizi tanımak, değerlerimize sahip çıkmak zorundayız. Gençlerimizi, çocuklarımızı da böyle yetiştirmek zorundayız.
Bizler özümüze sahip çıktığımız zaman ezan dinmeyecektir, bayrak inmeyecektir, şehitler ölmeyecektir. Ne mutlu Türküm diyene!”

Kızılcabölüklü şehitler ve Çanakkale Zaferi ile ilgili olarak bilgi veren Öğretim Üyesi Prof Dr. İsmail Yakıt, Cumhuriyet dönemi terör şehidi ile birlikte kayıtlı 158 Kızılcabölüklü şehit olduğunu, bunun dışında kayıtlarda yer almayan isimlerini tam tespit edemediğimiz birçok şehidimiz olduğunu belirtti. Prof. Dr. Yakıt, “Siyasi çizgisinde Atatürk yolu olmayan siyasi hareket siyasi hareket değildir, içinde Atatürk sevgisi olmayan milliyetçilik de milliyetçilik değildir” dedi.

Öğretmen Erdoğan Karaisli, Çanakkale Zaferi ile ilgili bir sunum yaptı.

Konuşmalardan sonra şehitler adına dua edilerek, Kızılcabölük Kaşık Helvası hayrı yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
4 Mayıs 2024 Cumartesi 5 18Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 3 17Sağanak Yağışlı
6 Mayıs 2024 Pazartesi 1 20Az Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 3 23Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 4 24Az Bulutlu