REKLAMI GEÇ

Kızılcabölük’te Kadınlar Günü kutlandı

Kızılcabölük’te Kadınlar Günü kutlandı

Denizli’nin Tavas İlçesi’ne bağlı Kızılcabölük Beldesi’nde, “Kadınlar Günü” düzenlenen çayla kutlandı.

/ DENİZLİHABER / 8 Mart 2010 Pazartesi, 18:24

Kızılcabölük Kadınlar Meclisi tarafından organize edilen Kadınlar Günü etkinliğine kadınlar yoğun ilgi gösterdi. 200’ü aşkın kadının bir araya geldiği çay, belde halkı için mutluluk kaynağı oldu. Böyle bir etkinliğin düzenlenmiş olmasından duydukları memnuniyeti ifade eden kadınlar, benzer toplantıların daha sık yapılmasını arzu ettiklerini söyledi.

Kızılcabölük Kadınlar Meclisi Başkanı Ayşe Ulukoç: “Bugün bir kasaba için oldukça yoğun sayılacak bir katılımla buradayız. Kendi yaptığımızı pastaları börekleri yerken, çayımızı yudumlarken kendi meselelerimizden daha çok Kızılcabölük için, memleketimiz için ne yapabilirizi konuşuyor olmamız her halde bizim diğer kadınlardan farkımızı en iyi şekilde ortaya koyan bir göstergedir. Biz yöremizde farklı yapı ve düşünceye sahip olduğumuzun farkındayız bu farklılığı Kızılcabölük adına ortaya koymak için çalışıyoruz. Bir kasabada faaliyet gösteren tek Kadınlar Meclisi olarak Kızılcabölük’ün mutlu yaşanabilir bir belde olması için el birliği ile çalışacağız. Sizleri de meclisimizin faaliyetlerinde bu yoğunlukla destek olmaya bekliyoruz. Çünkü Kızılcabölük’ün kurtuluşu kadınlarda” dedi.

Kızılcabölük Belediye başkanı Abdülkadir Uslu, “Analarımızın, kadınlarımızın, bacılarımızın hakkını ödeyemeyiz. Bütün yük kadınlarımızın omuzunda bunu biliyoruz” dedi. Uslu sözlerine şöyle devam etti; “Ulu önder Mustafa kemal Atatürk’ün sözünü tekrar etmek istiyorum: “Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın!” Bu düşüncelerle Dünya Kadınlar Gününüzü içtenlikle kutluyorum. Bizim için yılda bir gün değil her gün değerlisiniz. Kadınlar meclisini oluşturmamızın da en büyük nedeni bu. Geleceğimiz gençlere emanet, gençler de size. Onu doğuran, büyüten sizlersiniz. Ona ilk terbiyeyi verecek olan, ilk eğitimini verecek olan da sizlersiniz. Kızılcabölük’e, vatanına, milletine hayırlı evlatlar yetiştirmek de yine sizlerin omzunda bir yük. Bu nedenle bizler de sizlere her zaman yardımcı olmak, omzunuzdaki yüklere ortak olmak zorundayız. Sizler için yapmamız gerekenleri, Kızılcabölük için yapmamız gerekenleri kadınlar meclisiyle birlikte yapmaya devam edeceğiz. Ama ben samimi olarak bir kez daha ifade etmek istiyorum. Kızılcabölük’ün geleceğini sizler şekillendireceksiniz. Önümüzdeki günlerde birlikte ortaya koyacağımız projeleri hep birlikte uygulamaya koyacağız. Yerel kalkınmamızı birlikte gerçekleştireceğiz. Bu uzun soluklu bir yol, bu yolda yürürken her ne engelle karşılaşırsak karşılaşalım umudumuzu hiçbir zaman yitirmeyeceğiz, çalışmalarımızı hiçbir zaman ara vermeyeceğiz. Çünkü biz Kızılcabölük’ü karşılıksız seviyoruz.”

Kızılcabölüklü Kadınlar çayın ilerleyen saatlerinde yöre müzikleri eşliğinde eğlenerek felekten bir gün çaldılar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
4 Mayıs 2024 Cumartesi 5 18Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 3 17Sağanak Yağışlı
6 Mayıs 2024 Pazartesi 1 20Az Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 3 23Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 4 24Az Bulutlu