REKLAMI GEÇ

Kızılcabölük’te mezarlık temizliği

Kızılcabölük’te mezarlık temizliği

Kızılcabölük Belediyesi, mezarlık projesinin ilk bölümünü tamamladı. Mezarlık, yabancı ot ve yabancıl ağaçlardan temizlendi.

/ DENİZLİHABER / 2 Eylül 2011 Cuma, 15:00

Kızılcabölük Mezarlığı’nda, 2 yıldır periyodik olarak sürdürülen temizlik çalışmaları tamamlandı. Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, “Mezarlığın rahatsız edici görüntüden çıkarılması için 2 yıldır mücadele ediyoruz. Özellikle yabancı ot ve çalı gibi yabancıl ağaçlardan arındırmak için her türlü çalışmayı yaptık. Önce aşılanabilecek, budanarak kazanılabilecek ağaçlar üzerinde çalıştık. 2 yılda yaklaşık 2 bin göz Antep fıstığı aşısı yaptık. Yok edilmesi gereken bitkilerle ilaçlı mücadele yapıldı. Daha sonra genel bir temizliğe girdik. Kestiğimiz ve kazdığımız yabani ağaçların filizlenenleri ile ilaçlı mücadelemiz devam etti. Kızılcabölük Mezarlığı’nda 2 yıldır devam eden temizlik çalışması sonunda, bugün bayram öncesinde kurutulan ve gelişimi durdurulan yabani bitkilerin köklerini kazarak temizlik çalışması tamamlandı. Bundan sonraki aşamada, işimiz daha kolay olacaktır diye düşünüyoruz. İlaçlama ile çalı gibi yabani bitkilerin mezarlıkta rahatsızlık yaratmasına fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Genel temizlikten sonra mezarlık bakım çalışmalarının başlayacağını anlatan Abdülkadir Uslu, bakıma muhtaç mezarların elden geçirileceğini belirtti. Başkan Uslu, “Yıkık ve kırılmış mezar taşlarına bakım yapacağız. Açılmış, bozulmuş mezarların da bakımı yapılacak. Daha sonra mevcut bitki örtüsü değerlendirilerek yeni ağaçlandırma programı uygulanacak. Ziyaret edenlerin daha sık uğramasını sağlayacak, temiz ve yeşil bir mezarlık arzuluyoruz. Hedefimiz park gibi bir mezarlık oluşturmak. Bunun için vatandaşlarımızın sağduyusuna güveniyorum” dedi.

Mezarlıkla ilgili projelerinin uyguma aşamasında olduğunu anlatan Başkan Uslu, hayırseverlerin katkısı ile mezarlık girişi için bir projelerinin olduğunu söyledi. Uslu, “Mezarlık girişi yeniden düzenlenerek şadırvanla bütünleşen bir mescit ve bay-bayan tuvaletleri ile bir idari büro yapılacak. Çevre düzenlemesi ile birlikte mezarlık ziyaretine gelenlerin soluklanabileceği bir mekan oluşturulacak” dedi. Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, bu çalışmaları Kurban Bayramı’na kadar tamamlamak niyetinde olduklarını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Nisan 2024 Pazar 7 26Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 8 25Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 8 26Çok Bulutlu
1 Mayıs 2024 Çarşamba 9 25Çok Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 9 25Çok Bulutlu