REKLAMI GEÇ

KOLONİ SANATÇILARI KIZILCABÖLÜK’TE

KOLONİ SANATÇILARI KIZILCABÖLÜK’TE

Denizli’de 13 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen, Kömürcüoğlu Mermer 1. Uluslararası Heykel Kolonisi’ne katılan sanatçılar, Kızılcabölük’ü gezdi.

/ DENİZLİHABER / 12 Temmuz 2011 Salı, 11:14

Kömürcüoğlu Mermer tarafından düzenlenen ve 13 Temmuz’a kadar devam edecek olan “Kömürcüoğlu Mermer 1. Uluslararası Heykel Kolonisi” etkinliği programı gereğince hafta sonlarında gezi programları uygulanıyor. Bu program doğrultusunda, sanatçılar Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Kızılcabölük beldesine gitti.

Kızılcabölük pidesi ile karınlarını doyuran ekip, Hanife ve Ahmet Paralı Tekstil Ve El Sanatları Müzesi’ni gezdi. Kızılcabölük el dokuma ürünlerini hayranlıkla izleyen sanatçılar özellikle Truva filminin kostüm ve şallarının Kızılcabölük’te hazırlandığını öğrenince hayranlıklarını ifade etti.

Laodikya, Hieropolis ile Afrodisias arasındaki ulaşım yolu içinde Kızılcabölük “aşk yolu”nda yürüyen konuklar, susuzluklarını asırlardır akan killi pınarından giderdi.

Kızılcabölük Herakliea Hieronu’nu da gezen sanatçılar hayranlıkla dakikalarca yontuları, kabartmaları inceledi.

Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, seçkin konukları Kızılcabölük’te ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Uslu, “Sanatçıları Kızılcabölük’te görmekten aşırı derecede mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Sanatkârların memleketi Kızılcabölük’ü tercih eden dostlarımıza iyi bir ev sahipliği yapmaya çalıştık. El dokumamızdan, doğal zenginliklerimize, Özay Gönlüm’den, tarihi değerlerimize kadar Kızılcabölük’ü sevdiler. Kızılcabölüklüleri sevdiler. Böyle farklı bir etkinliği düzenleyen Kömürcüoğlu Mermerciliğe de teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum, takdir ediyorum” dedi.

Geziye sanatçılarla birlikte katılan Nihat Kömürcüoğlu, koloniyi neden ve hangi şartlarda düzenlediklerinin sorulması üzerine, “1. koloni düzenlemesini uluslararası düzeyde bir çalışma olarak tasarladık. Yurtdışından gelecek olan usta sanatçıların, genç Türk heykeltıraşlarıyla bir araya gelmesini, karşılıklı bilgi ve deneyim aktarımıyla kültürler arasında bir alışveriş olmasını arzu ettik. Genç arkadaşlarımızın usta sanatçılarla birlikte kendi sanatsal gelişimlerini sağlayacak bir mecra yakalamalarını istedik. Ayrıca Heykel Kolonisi olarak düzenlediğimiz bu sanat buluşmasında, bölgemizin bir traverten ve mermer havzası olması nedeniyle, sanatın belki de çalışması en zor ama en estetik alanı vasıtasıyla mermer-traverten sektöründe farklı bir çalışma modelinin olabileceğine dikkat çekmek istedik. Bu yıl “1.Uluslararası Heykel Kolonisi” adıyla başladığımız sanat buluşmasının gelecek yıllarda da devamını arzu ediyoruz. Biz Kömürcüoğlu Mermer olarak bu konuda baştan beri kararlı ve ilkeli bir planlama yaptık ve bu kararımızı gelecek yıllara taşıyacağız. Her yıl böyle bir koloni düzenleyerek, ileride bir çağdaş Heykel Müzesine dönüştürmek en önemli hedefimizdir. Bu konudaki çalışmalarımıza, inanıyorum ki şimdi olduğu gibi gelecek yıllarda da Denizli halkının, sanatçıların, kamuoyunun ve kamu kurum ve kuruluşlarının manevi desteği arkamızda olacaktır. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Yalnızca traverten ve mermer heykel çalışmalarını içeren bir etkinlik olan “Kömürcüoğlu Mermer 1. Uluslararası Heykel Kolonisi”ne yut içi ve yurt dışından şu sanatçılar katıldı:
1. Edward Fleming / ABD (New Mexico) 2. Burçak Güner Gölgeli / Türkiye (İzmir) 3. John Massee / ABD (New Mexico) 4. Derya Özparlak / Türkiye (Antalya) 5. Gazanfer Bayram / Makedonya 6. Ahmet Özparlak / Türkiye (Antalya) 7. Barış Akın / Türkiye (Denizli) 8. Osman Atmaca / Türkiye (Denizli) 9. Ali Savıcı / Türkiye (Antalya).

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
3 Mayıs 2024 Cuma 8 22Çok Bulutlu
4 Mayıs 2024 Cumartesi 6 18Kuvvetli Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 4 17Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 3 22Parçalı Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 6 23Az Bulutlu