REKLAMI GEÇ

MEHTERAN VURDU, KIZILCABÖLÜK COŞTU

MEHTERAN VURDU, KIZILCABÖLÜK COŞTU

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde, Kızılcabölük Belediyesi’nin desteğiyle Kızılcabölük Gençlik Meclisi’nin organize ettiği fener alayı ve mehteran konserine ilgi çok büyüktü.

/ DENİZLİHABER / 1 Eylül 2010 Çarşamba, 17:03

Teravih namazından sonra, Kızılcabölük girişindeki Özay Gönlüm Parkı’nda buluşan coşkulu kalabalık, mehteran eşliğinde yürüyüşe geçti. Gençlerin taşıdığı meşaleler ve dev Türk bayrağı ile yürüyen Kızılcabölüklüler ve protokol üyeleri, Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Cumhuriyet Meydanı’nda bekleyen halkın yoğun alkışlarıyla karşılanan mehteran, unutulmaz bir gösteri gerçekleştirdi.

Mehter Takımı, konserine herkesin bildiği “Ceddin Deden” parçasıyla başladı. Mehteran başının hikâyelerini anlattığı mehter parçalarını, mehteran büyük bir başarı ile sergiledi.
Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, “Mübarek Ramazan ayına denk gelen Büyük Zafer’in gecesi 30 Ağustos’u coşkuyla kutlamamızı sağlayan gençlerimize ve mehteran takımına sonsuz teşekkürler ediyorum. Yok oldu, tarihten silindi denen Türk milletinin “hayır” deyip ayağa fırladığı bugünü bize armağan eden Atamızı, rahmetle ve minnetle anıyorum. Bizim vazifemiz bize emanet edilen bu vatanı, bu bayrağı leke getirmeden geleceğe teslim etmektir. Bu konudaki inancımız bugün bu coşkulu kalabalığı görünce iyice pekişti.
Ne mutlu Türk’üm diyene!” dedi.

Konser, gece geç saatlere kadar devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
4 Mayıs 2024 Cumartesi 5 18Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 3 17Sağanak Yağışlı
6 Mayıs 2024 Pazartesi 1 20Az Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 3 23Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 4 24Az Bulutlu