REKLAMI GEÇ

Nikfer’de mermer ocağı için halkın katılımı toplantısı, tepkiler nedeniyle yapılmadı

Nikfer’de mermer ocağı için halkın katılımı toplantısı, tepkiler nedeniyle yapılmadı

Tavas’ın Ovacık ve Nikfer Mahallelerinde ruhsatlandırma kapsamında gerekli ÇED raporu için yapılması planlanan ‘halkın katılımı toplantısı’ halkın tepkisi nedeniyle yapılamadı. Nikferliler pankartlar eşliğinde mermer ocağı istemediklerini ifade ettiler.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ocak 2022 Çarşamba, 21:57

Son dönemde maden sahalarının ruhsatlandırılması için sık sık Denizli’nin farklı bölgeleri gündeme geliyor.

Son olarak Tavas’ın güneyindeki mahallesi Nikfer’de mermer ocağı tepkisi yükseldi. Tavas ilçesine bağlı Ovacık ve Nikfer mahallelerinde açılmak istenen mermer ocağı için başvuruda bulunan şirket, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Süreci içerisinde yer alan Halkın Katılımı Toplantısını gerçekleştirmek istedi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkililerinin de bulunduğu toplantının ilke Ovacık’ta yapılmak istendi ancak halk buna izin vermedi. Proje kapsamındaki ikinci mahalle olan Nikfer’de de aynı toplantı yapılmak istendi ancak buradaki halkın tepkisi daha organize şekilde oldu.

Kalabalık, ellerindeki döviz ve pankartlarla mermer ocağı istemediklerine dair tepkiyi toplantıya gerek kalmadan gösterdi. Jandarmanın güvenlik önlemleri aldığı alanda yapılamayan toplantı için tutanak tutuldu, ‘halkın tepkisi nedeniyle yapılmamıştır’ diye yazıldı.

‘İSTEMEDİĞİMİZİ AÇIKÇA SÖYLEDİK
Nikfer Muhtarı Ali Keysan: “Halkın tepkisi nedeniyle toplantı yapılamadı. Bu bölgede şirket maden araması yapmak istiyor. Bizi bilgilendirmek için geldiler. Halk güzel bir cevap verdi. İstemediğimizi açıkça söyledik. Halk, ‘bilgilenmek istemiyoruz’ deyince toplantı yapılamadı. Mahallemizin 2 bin 500 nüfusu var. Burada tarım ve hayvancılık yaygın. Aromatik bitki yetiştiriciliği konusunda pilot bölge.

‘MERMER OCAĞI SU SIKINTISINI ARTIRIR’
Büyük Menderes İnisiyatifi Sözcüsü Mustafa Çallıca: Tavas Barza Ovasını kapsayan bir kısmı Kale ilçesi sınırlarında 16 bin dönüm ruhsatlı alanda 13 bin dönümü kapsayan halkın katılım toplantıları yapılacak. Bu bölge zaten susuz. Vatandaş tarımsal su bulmakta zorlanıyor. Hatta yaz dönemlerinde kullanma suyu bulamıyor. DESKİ tankerlerle bölgeye su taşıyor. Böyle bir kuraklığın olduğu yerde mermer ocakları, su kaynaklarını besleyen noktaları ormansızlaştıracak ve su sıkıntısı daha da artacaktır.” (Fotoğraflar: Hakan Keysan / Facebook)

Yorumlar

basicman   -  Bağlantı 12 Ocak 2022, 23:29

muhteşem bir tepki,artık insanlar uyanıyor çok şükür..umarım bu başka yerlerede ders ve örnek olur…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 14 25Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 8 23Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 9 26Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 10 27Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 11 26Parçalı Bulutlu