REKLAMI GEÇ

Tavas, 4 iletim platformunu kullanan 3 belediyeden biri

Tavas, 4 iletim platformunu kullanan 3 belediyeden biri

Tavas Belediyesi, Kalkınma Bakanlığı e-yazışma projesinde dört iletim platformunu kullanan üçüncü belediye olarak yer aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ağustos 2016 Perşembe, 11:11

Tavas Belediyesi, Elektronik Belge Yönetim Sistemi’ni (EBYS), Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) uygulamasıyla birlikte hayata geçirdi. Tavas Belediyesi, bu alanda Kalkınma Bakanlığı e-yazışma projesinde 4 iletim platformunu kullanan üçüncü belediye olarak kayıtlara geçti.

HANTAL YAPIYA SON
Kurumların oluşturduğu her türlü belge içeriği, şekli ve başka belgelerle olan ilişkilerinin korunmasını, belgenin üretiminden en son aşamasına kadar elektronik ortamda yönetilmesini sağlayan EBYS’ye geçiş yapan Tavas Belediyesi, bu otomasyon sistemi ile kamu kurumları içinde yaşanabilen hantal yapıya son vermeyi amaçlıyor. Uygulanan elektronik imzanın (e-imza) güçlü yanı ise, TÜBİTAK ve Kamu Sertifikasyon Merkezi tarafından sunulan yürürlükteki en güvenli şifreleme ve nitelikli elektronik sertifikaya sahip olması. EBYS sistemiyle birlikte bürokratik işlemler ve evrak trafiği büyük oranda azaltılarak, vatandaşa çözüm ve kolaylık sağlanıyor.

HIZLI VE KALİTELİ HİZMET
Tüm iç ve dış yazışmaları elektronik ortamda şeffaf belediyecilik ilkelerine uygun bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirten Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Kalkınma Bakanlığımızın e-yazışma projesine ayak uyduran kurumlar arasında yerimizi aldık.
Bu başarı bizleri mutlu etti. Bu sistem sayesinde zamandan tasarruf sağlarken, belediyemize bir işlem için başvuran vatandaşlarımıza daha süratli ve kaliteli hizmet veriyoruz” dedi.

HATA YAPMAYI ENGELLİYOR
Vatandaşlara daha iyi hizmet için sürekli yeniliklerin peşinde olduklarını kaydeden Akyol, “Elektronik imza sistemiyle zaman ve kırtasiye maliyetinden tasarruf edeceğiz. EBYS sistemi kamu işlemlerinde yaşanabilecek tüm kişisel inisiyatifleri ortadan kaldırarak her konunun güvenli ve sistemli bir şekilde işlemden geçmesini, kaydının tutulmasını ve arşivlenmesini sağlayacak. EBYS sayesinde daha kurallı, hızlı, dinamik bir yapıyı belediyemize kazandırmış oluyoruz. Şu an bizim kullandığımız sistem, Cumhurbaşkanlığının ve Dışişleri Bakanlığı’nın kullandığı sistemle aynı. Daha önce bu sistemi hayata geçiren 5 belediye var. Ancak sistemi tüm donanımıyla kullanan Türkiye’de sadece 3 belediye mevcut ve biz bu 3 belediyeden biriyiz. Bu sistem, sizin hata yapmanızı engelleyen bir sistem” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 13
21 Nisan 2024 Pazar 4 18Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 6 22Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 27Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 12 28Çok Bulutlu