REKLAMI GEÇ

Tavas Belediye Başkanı İnamlık bu kez net konuştu: Santrale hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz

Tavas Belediye Başkanı İnamlık bu kez net konuştu: Santrale hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, termik santral ile ilgili, “Belediye olarak itirazlarımızı yaptık. Avdan termik santraline hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz. Sulu tarım alanlarına çok yakın, bölge santrali kaldıramaz. Böyle bir şey mümkün değil” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2020 Cuma, 11:30

Avdan termik santraline tepkiler her geçen gün artıyor. Daha önce sosyal medya hesabından Tavas’a zarar verecek hiçbir projeye sessiz kalmayacaklarını ifade eden Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, Pamukkale Tv’de katıldığı programda Avdan’a yapılmak istenen termik santral ile ilgili açıklamalarda bulundu.

VERİMLİ TARIM ALANLARINA ÇOK YAKIN
Bölgede verimli sulu tarım alanlarının bulunduğunu aktaran İnamlık, santralin bu alanlara zarar vereceğini belirterek, “Koronavirüs sürecinde tarımın ne kadar önemli olduğunu gördük. 530 bin dekarlık Tavas Ovası da tarım anlamında oldukça önemli bir yer. Seki, Yenidere ve Yahşiler Göletleriyle ovamızda 110 bin dekar tarım arazisi bulanıyor. Yapılması düşünülen termik santral, sulanabilir tarımı yapıldığı mutlak tarım arazilerine, içme suyu havzalarına ve yerleşim yerlerine çok yakın. Yapılacak olan termik santral Avdan’a kuş uçumu 350 metre yakınlıkta” dedi.

BÖLGE SANTRALİ KALDIRAMAZ
Bölgenin termik santrali her alanda kaldıramayacağına değinen inamlık, “Yenilenebilir enerji santrallerinin bu kadar revaçta yaptığı bir dönemde termik santralin yapılmasını uygun görmüyoruz. İnsan sağlığına verdiği zarara ortada, tarıma verdiği zarar ortada. Biz yıllarca bu bölgede göletlerin yapılması için çalışmalar yaptık. Bu göletler sulama için, tarım için ve üretim için yapıldı. Bölgenin termik santrali kaldırması mümkün değil, o yollar kaldırmaz. Santral için su lamız, her hangi bir su havzası yok orada. Mümkün değil öyle bir şey” diye konuştu.

AK PARTİLİ VEKİLLER DE TEPKİLİ
Görüştüğü AK Partili Milletvekilleri ve il başkanının da santrale tepkili olduğunu aktaran İnamlık, “Daha önce sosyal medya hesabımızdan Tavas’a zarar verecek hiçbir projeye sessiz kalmayacağımızı söyledik. Ben yapılmasını istemiyorum ama bu sadece benim görüşüm değil. İl Başkanımız (Necip Filiz), Nilgün hanım (Ök) geçen gün bir televizyon programında istemediğini söyledi. Cahit vekilimizle (Özkan) bir telekonferans görüşmesi yapık o da, ‘Avdan termik santralini yaptırmayacağız, müsaade etmeyeceğiz’ dedi” ifadelerini kullandı.

RAPORDA TARIMDAN HİÇ SÖZ EDİLMEMİŞ
Santralin ÇED raporunda tarımdan hiç söz edilmediğine dikkat Çeken İnamlık, “Hiçbir şekilde müsaade edilmeyecek. Ben çok iyi çalıştım bu konuda. 1580 sayfalık bir raporlar (ÇED) var. Bu raporda hiçbir şekilde tarımdan bahsedilmemiş. Santralin bir baca yüksekliği var, bunun da bir etki alanı var. Rapor bölgeyi çok anlatmıyor, kopyala yapıştır tarzı bir rapor olmuş. Biz Tavas Belediyesi olarak itirazımızı yaptık. Avdan termik santraline hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz. Belediye Başkanı olarak sonuna kadar mücadelemi vereceğim” dedi.

Yorumlar

denizli   -  Bağlantı 16 Mayıs 2020, 12:17

insana önce eşeğini kaybettirip sonra buldurmak yeni siyasetin oyunu.

denizli   -  Bağlantı 16 Mayıs 2020, 12:13

Bu santral yapılırken alınan izinler gizlimi yapılıyor.kimsenin haberi olmuyor mu?iş bittikten sonra herkes karşı oluyor anlamıyorum.buraya santral yapılması teklif edilirken,gerekli izinler alınırken şimdi çığırtkanlık yapanlar neredeydi?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 13
21 Nisan 2024 Pazar 4 18Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 6 22Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 27Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 12 28Çok Bulutlu