REKLAMI GEÇ

Tavas Ovası susuz kaldı

Tavas Ovası susuz kaldı

Tavas Ovası’nın sulama suyu ihtiyacını karşılayan Akyar Göleti, kurudu. Tavas Kaymakamı Yusuf Güler, kuraklığın yanı sıra üzerinde çatlaklar oluşan göletin, DSİ’nin bu konuda hiçbir önlem almaması nedeniyle kuruduğunu belirterek, DSİ’ye bu konuda gönderdikleri yazılardan hiçbir olumlu yanıt alamamaktan yakındı.

/ DENİZLİHABER / 15 Eylül 2008 Pazartesi, 00:00

Akyar Göleti kurudu. Tavas Kaymakamı Yusuf Güler, 300 bin dönümlük Tavas Ovası’nın sulama suyu ihtiyacını karşılayan göletin kurumasında, kuraklığın yanı sıra gölet üzerinde oluşan çatlaklar konusunda DSİ’nin hiçbir önlem almaması nedeniyle kuruduğunu iddia etti. Kış ve ilkbahar aylarında aldığı yağışlarla, Haziran ayında belli bir miktar doluluğa ulaşan gölet, Eylül ayı geldiğinde ise susuz kaldı.

Akyar Göleti ile ilgili yaklaşık iki yıldır resmi kurumlarla irtibat halinde olduğunu ancak henüz bir netice elde edemediğini anlatan Tavas Kaymakamı Yusuf Güler, “Göletin kurumasının bence iki sebebi var: Biri küresel ısınma, yaşanılan kuraklık nedeniyle suların çekilmesidir. Diğeri de mevcut gölet içerisindeki bazı yerlerde yarık ve kaçakların olması. Bununla ilgili kaymakamlık olarak Aydın DSİ Bölge Müdürlüğü’ne 4-5 kez resmi müracaatta bulunduk fakat olumlu bir yanıt alamadık” dedi.

Göletteki yarıkların doldurularak, göletin su kaçırmamasının sağlanması gerektiğini ancak bununla ilgili DSİ’nin çalışma yapmadığını da kaydeden Kaymakam Güler, “Su tutulması sağlanabilirse göletle ilgili sıkıntıyı çözmüş olacağız. DSİ Bölge Müdürlüğü’nün Akyar Göleti’nin kurtarılması ve ıslahı konusunda yetersiz kaldığını düşünüyorum. Kendileri ile görüşmelerimize rağmen herhangi bir netice elde edemedik. Umarım çok kısa zaman içinde gerekli önlemler alınıp göletin ıslahı gerçekleşir. Böylece gölet; turizme, sulamaya ve bölge insanına hizmet eder” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
14 Mayıs 2024 Salı 4 21Parçalı Bulutlu
15 Mayıs 2024 Çarşamba 7 22Parçalı Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 8 24Parçalı Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 10 27Çok Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 13 30Parçalı Bulutlu