REKLAMI GEÇ

Tavas Seki Göleti’nde su tutulmaya başlandı

Tavas Seki Göleti’nde su tutulmaya başlandı

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Tavas’ın Seki Mahallesi’nde yapımına başlanan göletin membran kaplama çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Yıldız, gölet tamamlandığında 1.040 dekar tarım arazisinin sulanacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Temmuz 2020 Cuma, 10:02

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımına başlanan Tavas Seki Göleti’nde çalışmalar devam ediyor.

Çalışmalarda gelinen aşamaya ilişkin bilgi veren DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, kentin önemli projelerinden birisi olan Tavas Seki Gölet’inde membran kaplama çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Yıldız, “Seki Göleti 27.5 metre yüksekliğe, 610 bin metreküp su depolama hacmine sahip olacak. Depolanan su Seki Mahallesine ait 1.040 dekar tarım arazisinin sulanmasına hizmet edecek. İş kapsamında 116 bin metrekarelik alanda membran ve beton kaplama çalışmaları yapıldı. Çalışmaların tamamlandığı gölet su tutmaya hazır hale geldi. Tavas’a ve bölge halkına hayırlı olsun” dedi.

DSİ’nin tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Yıldız, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıktıklarını kaydetti.

Yıldız, “DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 7 23Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 7 26Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 6 25Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 10 26Parçalı Bulutlu