REKLAMI GEÇ

Tavas tarımına Japon desteği

Tavas tarımına Japon desteği

Japon-Türk Kültür Değişim Derneği Başkanı Kanji İshimoto, Tavas’ta yapılan organik tarıma destek verdiklerini ve dünyanın en büyük organik tarım firması olan SHUMEİ İnternational firmasının yetkililerini Tavas’a getirmek için organizasyon yapacaklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 12 Mart 2008 Çarşamba, 01:00

Japon-Türk Kültür Değişim Derneği Başkanı Kanji İshimoto ve eşi Chieko İshimoto, Denizli’ye geldi. Tavas’ta yapılan organik tarıma destek verdiklerini belirten İshimoto, dünyanın en büyük organik tarım firması olan SHUMEİ İnternational firmasının yetkililerini Tavas’a getirmek için organizasyon yapacaklarını söyledi. Denizli’ye ilk kez bundan 30 yıl önce geldiğini, gönüllülük esasına dayalı olarak dernek çalışmalarını yürüttüklerini ve Türkiye’nin değişik yerlerinde bazı projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden İshimoto, “Türk ve Japon kültürü arasındaki ilişkileri geliştirmek için çalışıyoruz. Japonya’daki Türk Günü kutlamalarını dört yıl önce başlattık. Türkiye’de de, burada yaşayan Japonlar için Japon Günü ve Festivali düzenlemeye çalışıyoruz. Bu konunun hazırlıklarını yapmak için geldik. Amacımız Türk ve Japon dostluğunu geliştirmek” diye konuştu. Denizli’deki iş adamlarının Japonya’da pazarlama yapabilmeleri için fizibilite çalışmaları da yapacaklarını sözlerine ekleyen İshimoto, Tavas’ta yapılmakta olan organik tarıma destek verdiklerini ve bu konuda dünyanın en büyük organik tarım firması olan SHUMEİ İnternational firmasından yetkilileri Tavas’a getirmek için organizasyon yapacaklarını söyledi.

İshimoto ve eşi, Tavas Kaymakamı Yusuf Güler ile birlikte, Vali Canpolat’ı da makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Hasan Canpolat, Türk-Japon dostluğunun ve her iki ülkenin kültürleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine çalışan, Japon-Türk Kültür Değişim Derneği Başkanı Kanji İshimoto ve eşi Chieko İshimoto’ya ziyaretlerinden ve çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Vali Canpolat, ziyaret anısına Dernek Başkanı İshimoto’ya Denizli Valiliği flaması ve Buldan el dokuması kaşkol hediye etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
13 Mayıs 2024 Pazartesi 6 20Çok Bulutlu
14 Mayıs 2024 Salı 4 22Parçalı Bulutlu
15 Mayıs 2024 Çarşamba 5 23Parçalı Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 6 25Parçalı Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 9 27Parçalı Bulutlu