REKLAMI GEÇ

Tavaslı kadın girişimci 30 bin TL hibe aldı, tesis kurdu

Tavaslı kadın girişimci 30 bin TL hibe aldı, tesis kurdu

Tavas’ta kadın girişimcilere bir yenisi daha eklendi. Ekonomiye doğrudan katılmanın yolunu mantar üretiminde bulunan Sultan Katırcıoğlu, hazırladığı projeyle kabul gördü, 30 bin TL hibe aldı ve ilçede tesis kurdu. Açılışı törenle gerçekleştirilen tesis, tek hasatta 3 ton ürün alınabilecek kapasiteye sahip.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Kasım 2017 Cumartesi, 13:20

Tavaslı kadın girişimci Sultan Katırcıoğlu, “Mantarın Sultanı” olmak için çıktığı yolda başarılı oldu. Aldığı 30 bin TL hibe krediyle yola çıkan kadın girişimci, 100 metrekare kapalı alanda mantar üretim tesisi kurdu.

İstiridye mantarı yetiştirmek için tesis içinde 3-4 katlı üretim alanları oluşturan, bu sayede küçük alandaki kapasiteyi artırmayı başaran Sultan Katırcıoğlu, tek hasatta 3 ton ürün alabilecek kapasiteye ulaştı.

TESİS TÖRENLE AÇILDI
Tavas’ın Balkıca Mahallesi’nde kurulan tesis törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Nejdet Demir, Tavas Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Başlı, Tavas Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Halil Nas, AK Parti Tavas İlçe Başkanı Hüseyin İnamlık, Tavas Ziraat Odası Başkanı Orhan Akyol ve Balkıca Mahallesi Muhtarı Himmet Zencirci katıldı.

Açılışta konuşan Tavas Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Halil Nas, önder ve girişimci çiftçi olmanın cesaret istediğini belirterek, “Tavas’ımızda ilk olan istiridye mantar yetiştiriciliği alanında, Genç Çiftçi Hibe Programları Desteği sonucunda bu tesis kuruldu. Tarımsal sektörümüz bundan sonra diğer mahallerimize örnek teşkil edecek. Çiftçilerin bu sektöre eğiliminin artmasını bekliyoruz. Başta genç çiftçimiz Sultan Katırcıoğlu ve ailesi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Tavas’ımıza ve genç çiftçimize tesisimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

KADIN GİRİŞİMCİ HEYECANINI PAYLAŞTI
Kadın girişimci Sultan Katırcıoğlu ise heyecanlı olduğunu belirterek, destek verenlere, açılışta yanında yer alanlara teşekkür etti. Daha önce hayvancılık yaptığını ve tütün yetiştirdiğini belirten Katırcıoğlu, bundan sonra da ekonomiye mantar yetiştiriciliği ile katkı yapmak istediğini kaydetti.

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR
Mantar türleri arasında en kıymetlilerden biri olan istiridye mantarının en önemli özelliği zehirleme riskinin sıfır olması. Yararları saymakla bitmeyen istiridye mantarı etin protein oranına oldukça yakın. Antioksidan özelliği bulunan, kolesterolü dengeleyen, kabızlığı önleyen, anemi tedavisinde destekleyici rol oynayan ve tansiyonu düşüren istiridye mantarı, uzmanlar tarafından da öneriliyor.

Yorumlar

emine kabay   -  Bağlantı 19 Kasım 2017, 16:33

bende bu işi yapmak istiyorum fakat nerden başlayacagımı bilmiyorum bana yol gösterirseniz çok memnun olurum .kolay gelsin bol kazançlar

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 13
21 Nisan 2024 Pazar 4 18Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 6 22Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 27Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 12 28Çok Bulutlu