REKLAMI GEÇ

Tavaslılar bu şenlikte buluştu

Tavaslılar bu şenlikte buluştu

Tavas Belediyesi ve Aydoğdu Muhtarlığı tarafından düzenlenen 16. Aydoğdu Yoran Yaylası Şenliği renkli görüntülerle kutlandı. Oba çadırları kuruldu, keçiler kırkıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Temmuz 2018 Salı, 15:43

Yayla havasının yoğun olarak hissedildiği Yoran Yayla Şenlikleri’ne Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Başlı, Ziraat Odası Başkanı Orhan Akyol, Aydoğdu Muhtarı Zafer Zeval ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bizi biz yapan değerlerin ve kültürümüzün tanıtılması ve yarına aktarılmasının önemine vurgu yapan Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Bölgemiz, kültürel zenginliklere sahip olan Anadolu kültürünü bugünlere taşımayı başaran bir mahallemiz. Eski adıyla Abaz, yeni adıyla Aydoğdu mahallemizin yıllardan beri süre gelen şenliğini tekrar heyecanlandırmak, sahip çıkmak, gelecek nesillere aktarmak için şenliğimizin devamını sağlamaya gayret edeceğiz. Kültürümüzü, Yörüklüğümüzü anlatacağız. Tarihine, geçmişine ve geleceğine emin bakan, gurur duyan nesiller olduk olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Yaptıkları araştırmalar sonucunda, 24 Oğuz boyunun 23’ünün Tavas bölgesinde olduğunu belirten Başkan Akyol, “Kültürümüze sahip çıkmalıyız diyorum. Bu etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a, muhtarıma, vatandaşlarımıza, zeybek ekibimize teşekkür ediyorum” dedi.

Çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen şenlik, unutulmaya yüz tutmuş Yörük kültürünü hatırlatmak amacıyla yapılan keçi kırkımları hemen ardından zeybek ekiplerinin halk oyunu gösterileri ve Hakan Eyiden konseri ile sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 10 27Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 11 24Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 6 22Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 6 24Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 7 26Parçalı Bulutlu