REKLAMI GEÇ

Tavas’ta belediyenin borçlarını afişle asan başkana eski başkandan cevap: Mutlu oldum

Tavas’ta belediyenin borçlarını afişle asan başkana eski başkandan cevap: Mutlu oldum

Tavas’ta belediye başkanlığı seçimini kazanan CHP’li Kadir Tatık, belediyenin borçlarını afişle ifşa etti. Belediye binasına borç tablosu asan Tatık, 61 milyon 122 bin 157 lira 23 kuruş borca dikkat çekti. Ak Partili önceki dönem başkanı Hüseyin İnamlık yeni başkanın bu tavrı karşısında mutlu olduğunu söyledi. Tablodaki her kaleme cevap verdi, “Bu tablo başarının göstergesidir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Nisan 2024 Çarşamba, 16:18

31 Mart’taki yerel seçimler Tavas’ta neredeyse bir asra yakın süre sonra değişimi getirdi. CHP’li başkan Hüseyin Tatık, görevi Ak Partili Hüseyin İnamlık’tan devraldı. Büyükşehir Belediyesi’nin TOGG marka makam aracının kendisine tahsisi edilmesiyle gündeme gelen Tatık, ilk icraatlerden biri olarak borç tablosunu çıkardı.

VARLIK VE BORÇLARI AFİŞ YAPTIRDI
Belediye başkanı, çıkardığı tabloyu dev bir afişe dönüştürdü ve belediye binasına astı. T.C. Tavas Belediyesi Varlık ve Borçları başlıklı afişe göre Tavas Belediyesi’nin 61 milyon 122 bin 157 lira 23 kuruş borcu var. Bunun karşılığında da kasada 958 bin 600 lira 33 kuruş para görülüyor. Fakat tabloda dikkat çeken detay ise belediye aylık gelirinin 13 milyon 815 bin 539 lirayken, aylık gider 28 milyon 463 bin lira dolayında.
Tabloya göre en çok gider personel ile hizmet ve tesislerin yapımı karşılığında müteahhitlere ve piyasaya ödenen bölümde. Afiş, “tespit edilmiştir” şeklinde yorumsuz bir cümle ile kamuoyuna duyuruldu.

İNAMLIK’TAN CEVAP: BAŞARININ GÖSTERGESİDİR
Bunun üzerine Tavas’ın önceki dönem Ak Partili Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık sosyal medya hesabından cevap verdi. İnamlık, tablonun “başarı göstergesi” olduğunu söylerken, yeni başkanın tabloyu paylaşmasından ötürü de “mutluluk duyduğunu” ifade etti.
İnamlık’ın açıklaması şöyle:
“Mart ayı sonu itibariyle mevcut 61 milyon borcun 9 milyonu iller bankasından bir önceki dönem kullanılan GES kredisi ve taş döşeme ihalelerinde kullanılan kredilerdir.
15 milyonu EYT ile emekli olan işçilere ödenen kıdem tazminatı ile yatırım harcamalarında kullanılmak üzere Vakıfbank’tan çekilen kredidir.
18 milyonu yatırım harcamalarında kullanılmak üzere Halkbank’tan çekilen kredidir.
16 milyonu esnaf ve müteahhitlerden alınan mal ve hizmet alımlarından doğan firma borçlarıdır.
Kalan diğer borçlar da yasal ödeme sürelerinde ödenen kurum borçlarıdır.
Tabloda görüldüğü gibi yıllık ortalama 160 milyon geliri olan belediyenin uzun yıllara yayılmış borç stokunun bu kadar az olması başarının göstergesidir.
Bunun yanında belediyenin hiçbir devlet kurumuna vadesi geçmiş bir borcunun olmaması da mali disipline gösterilen özenin bir kanıtıdır.
Yeni yönetimin bu başarıyı bizimle paylaşmasına mutlu olduğumu belirtmek isterim.
Kamuoyuna saygıyla”

Yorumlar

Ahmet   -  Bağlantı 14 Nisan 2024, 17:37

Benim anlayışımda Bir Belediyenin Borcu yoksa çalışmıyor demektir ve bir Belediyenin Borcu olup güzel hizmetler verebildiyse Denizli veya Mahalleleri kazanır Belediye Başkanları kazanmaz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Nisan 2024 Pazartesi 8 25Çok Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 9 26Çok Bulutlu
1 Mayıs 2024 Çarşamba 10 26Çok Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 9 25Parçalı Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 9 23Parçalı Bulutlu