REKLAMI GEÇ

Tavas’ta jeotermale karşı platform kuruldu 24 muhtar imza attı

Tavas’ta jeotermale karşı platform kuruldu 24 muhtar imza attı

Tavas’ın Altınova, Solmaz ve Seki mahallelerinde kurulması planlanan jeotermal santrali karşı Tavas Ovası Jeotermal Platformu kuruldu. Platformun kuruluş metnine 24 muhtar imza attı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Temmuz 2020 Pazar, 10:53

Denizli’de Amadeus Resources Enerji Ticaret Ltd. Şirketi tarafından Tavas’ın Altınova, Solmaz ve Seki mahallelerinde yapılacak jeotermal arama çalışmalarına karşı Tavas Ovası Jeotermal Platformu kuruldu. Platform kuruluş metnine 24 muhtar Tavas Ziraat Odası Başkanı Süleyman Tozlukoğlu ve Platform Sözcüsü Jeoloji Mühendisi Bahtiyar Kolçir imza attı.

Mücadelenin siyaset üstü bir mücadele olduğu vurgulayan Platform Sözcüsü Bahtiyar Kolçir, bu süreçte destek verecek olan bakan, milletvekili, siyasi parti yöneticilerinin bu mücadelenin siyaset üstü bir mücadele olması gerçeğini değiştirmeyeceğini ifade etti. Kolçir, mücadelenin DSİ kurum görüşünde de belirtildiği gibi yeraltı suyu kaynakları, temiz hava, ekmek kazanılan toprak, endemik bitki türleri ve hayvanlar üzerine olduğu belirtti.

400 BİN METREKARE TARIM ARAZİSİ ZARAR GÖRECEK
Projenin gerçekleşeceği alana dair bilgiler paylaşan Kolçir, “Projeye konu kuyu lokasyonları incelendiğinde, ovamızın en verimli arazileri bu arama faaliyetleri ile tahrip edilip doğal özelliği bozulacak. Tarımsal özelliğini yitirecektir. Öyle ki her bir kuyu için 10 bin metrekare tarım arazisi, Altınova ve Solmaz projelerindeki 40 sondaj kuyusu için 400 bin metrekare tarım arazisinin doğal yapısı bozulacaktır” uyarısı yaptı.

OLUMSUZ ÖRNEKLER HAKLILIĞIN GÖSTERGESİ
Belirli süreli yatırımlar için binlerce yılda oluşan tarım arazilerinin feda edilmesine hukuk sınırları içerisinde mücadele ile izin vermeyeceklerini belirten Kolçir, “Jeotermal kaynak yatırımlarının daha fazla kâr amacıyla vahşi uygulamaları sonucu oluşan yakınımızdaki Sarayköy, Aydın, Manisa, İzmir ovalarındaki hava kirliliği, su kirliliği, görüntü kirliliği ve tarımsal alanların kirliliği ortadadır. Bu örnekler projeye karşı duruşun haklılığını göstermektedir” dedi.

Yorumlar

hasan   -  Bağlantı 13 Temmuz 2020, 09:06

HES’lere, Jeotermale, Rüzgara, Doğalgaza, Kömüre, Nükleere KARŞIYIZ, Arkadaş evinden elektrik tellerini söktür.Kullanma

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
4 Temmuz 2025 Cuma 15 32Az Bulutlu
5 Temmuz 2025 Cumartesi 16 35Sıcak
6 Temmuz 2025 Pazar 19 37Sıcak
7 Temmuz 2025 Pazartesi 20 37Sıcak
8 Temmuz 2025 Salı 21 38Sıcak