REKLAMI GEÇ

Tavas’ta kavun üreticisi fiyattan ve rekolteden memnun

Tavas’ta kavun üreticisi fiyattan ve rekolteden memnun

Tavas’ta alternatif ürün olarak başlanan ve son yıllarda gözde ürün haline gelen kavunun hasadına başlandı. İlçenin 4 mahallesinde 10 bin dekar alanda üretilen ve bu sene 40 bin ton verim beklenen kavunlar, Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor. Lezzetiyle ilgi gören kavunun üretim alanı her geçen yıl artarken, üretici de bu yılki fiyatlardan memnun.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ağustos 2021 Cumartesi, 09:12

Tavas’ın Ebecik, Sofular, Altınova ve Çalıköy Mahallerinde son yıllarda tütüne alternatif olarak yetiştirilmeye başlanan kavunların hasadına başlandı. İlçede yaklaşık 10 bin dekar alanda üretimi yapılan kavunda bu sene 40 bin tondan fazla verim bekleniyor. üretim alanı her geçen yıl artan kavunda rekolte ve fiyat üreticiyi memnun ediyor.

TARLA FİYATI 1,10-1,20 TL
Edirne, Bursa, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya başta olmak üzere Türkiye’nin birçok kentine gönderilen kavunun bu sene tarladaki fiyatı 1.10 TL ile 1.20 TL arasında değişiyor.

TADINI TOPRAKTAN ALIYOR
Tavas’ta üretilen Kırkağaç 637 çeşidi kavunlar, susuz yetiştirilmesi ve tadını toprağından alması nedeniyle ayrı bir aromaya sahip, bu aroma kavunları daha lezzetli kılıyor.

ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR
Tavas İlçe Tarım Müdürü Halil Nas, ilçede kavun üretim alanlarının her geçen gün arttığını söyledi. İlçede lezzetini bölgenin toprağından alan kavun hasadının başladığını dile getiren Nas, üreticinin rekolte ve fiyattan memnun olduğunu belirterek, “Bu sene üreticimizin yüzü gülüyor. Tarım Müdürlüğümüz olarak üretimin başından beri çiftçilerimize yönelik eğitimler verdik. Bu eğitimlerle birlikte doğru tarım yöntemleriyle kavunda sık görülen hastalıklar ve zararlı böceklerden bu sene zarar görmedik. İlçede tütüne alternatif olarak başlanan kavunun üretim alanları artıyor, seneye daha fazla alanda kavun üretimi yapılacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 7 26Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 6 25Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 10 25Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 10 25Parçalı Bulutlu