REKLAMI GEÇ

Tehlike arz eden yapılar yıkılacak

Tehlike arz eden yapılar yıkılacak

Denizli’nin yeni kazandığı büyükşehir statüsü, özellikle köylerde ve mahalle aralarında kalan metruk evlerin tehlike arz etmesi durumunda yıkımını kolaylaştırıyor.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 23 Mayıs 2014 Cuma, 09:43

30 Mart’taki yerel seçimle Denizli’nin kazandığı büyükşehir statüsü, yaşantıyı etkileyen çoğu şeyi değiştirdi. Bunlardan birisi de kullanılmayan ve tehlike arz eden yapılarla ilgili. Yerel yönetim, kullanılmayan ve tehlike arz eden bir yapı tespit ettiğinde, bununla ilgili bina sahibi ya da varislere tebligatla bildirimde bulunuyor.

Bina sahibi, yoksa varisleri tebligat tarihinden itibaren söz konusu yapıyı 45 gün içinde yıkmak zorunda. Bina sahiplerinin bunu gerçekleştirmemesi durumunda, ilgili belediye yasal yetkisini kullanarak yıkımı gerçekleştirecek.

TESPİT EDİLECEK
Bu konu Tavas’taki muhtarlar toplantısında da gündeme geldi. Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Birçok bina rükûda, yakında secdeye varacaklar. Bunların tespitinin yapılıp, en kısa sürede yıkılması gerekiyor. Büyükşehir bize bu yetkiyi veriyor” dedi.

Yorumlar

müdür   -  Bağlantı 23 Mayıs 2014, 19:20

baklanda sözkonusu uygulama yapılıyoru ama me metruk bina sahiplarinin nede mirascıların yapılan işlemden haberi yok ne tebligat ne uyarı yapılmadan yıkılıyor bina sahipleri itiraz etseler bile kusura bakmayın diyorlar allah aşkına bu nasıl bir iş anlamadım.

Kemal Ülke   -  Bağlantı 23 Mayıs 2014, 14:52

Allah aşkına Buldan SARIMAHMUTLU köyüne gelin yarısını yıkın. araçlar bile zor geçiyor çocuklarımızı sokağa salamıyoruz her taraf dökülüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
13 Mayıs 2025 Salı 7 22Parçalı Bulutlu
14 Mayıs 2025 Çarşamba 7 21Parçalı Bulutlu
15 Mayıs 2025 Perşembe 5 23Parçalı Bulutlu
16 Mayıs 2025 Cuma 8 26Parçalı Bulutlu
17 Mayıs 2025 Cumartesi 9 26Parçalı Bulutlu