REKLAMI GEÇ

Zeybekci’den sel baskını incelemesi

Zeybekci’den sel baskını incelemesi

Tavas’ta, kuvvetli sağanak yağışın ardından Akyar Barajı taşarken, ilçenin Bağlar, Pınarlar, Garipköy, Uluköy, Medet, Altınova ve Çiftlik mahallelerinde ekili alanlar sular altında kaldı. Denizli’de bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de bölgede inceleme yaparak, “zararlar karşılanacak” mesajını verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Mart 2015 Pazar, 09:46

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)
Mahallesi’ndeki tarım arazilerini gezen Zeybekci, ilk olarak AK Partili Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’dan bilgi aldı. Ardından Denizli-Muğla Karayolu her iki tarafındaki gölete dönüşen tarım arazilerini yerinde inceleyen Zeybekci, Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu’dan bilgi aldı. Zeybekci’ye Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli milletvekilleri Bilal Uçar, Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak da eşlik etti.

Son 24 saat içinde kente metrekareye 72 kilogram yağış düştüğünü belirten Zeybekci, “Tavas’ta Akyar Barajı’nın dolmasıyla Bağlar Mahallesi’ndeki bazı yerleşim yerleri ile Deliçay denen bölgede Pınarlar, Garipköy, Uluköy, Medet, Altınova, Çiftlik mahallerindeki ekili alanlarda zararlar var. Şu anda yağan yağmurun, akan derelerin hala tahribatı da devam ediyor” dedi.

ic-1Valiliğin koordinasyonunda öncelikle ekili alanlardaki zararların tespitinin yapılacağını belirten Zeybekci, “Tabiiki altyapıda da zararlar var. Yerleşim yerlerinde konutlarda zararlar var. Tespitini yaptıktan sonra inşallah biz de hükümet olarak ilgili bakanlıklarımızla gereğini sonuna kadar yaparız. Zararların her birini de inşallah karşılamaya ve telafi etmeye gayret gösteririz. Büyük bir afet de değil ama tabii ki ekili alanlara da çok büyük zararları olan bir yağış oldu. Dün 24 saat içinde 72 kilogramlık yağış var. Tabii bu yağıştan dolayı Acıpayam’da Gölcük’te yerleşim yerlerinde zararlar var. Denizli merkezde de yerleşim yerlerinde de zararlar var. Aşağışamlı’da, Yukarışamlı’da ekili arazilerde de zararlar var. Kocapınar’da da zararlar var. İnşallah bunların her birini 1-2 gün içerisinde tespit edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar

Bakış AÇısı   -  Bağlantı 29 Mart 2015, 12:44

BAKAN oldu ama TÜRKİYE’nin bakanı olamadı. YEREL adam. Her gün denizlide. Ekonomiden de anlamıyor zaten.. Neyden anladığını da Denizli’ler çok iyi biliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 5 21Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 15
21 Nisan 2024 Pazar 4 20Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 21Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 9 28Parçalı Bulutlu