REKLAMI GEÇ

Zeybekler diyarından festivale davet var

Zeybekler diyarından festivale davet var

Tavas, bu yıl 4.sü düzenlenecek Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali’ne hazırlanıyor. Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, tüm Denizli halkını 4 gün sürecek festivale davet etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Temmuz 2022 Pazartesi, 15:35

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensupları ile bir araya geldi. Burada basın toplantısı düzenleyen Başkan İnamlık, 4.sü düzenlenecek Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali hakkında bilgiler verdi.

Tavas’a ait değerleri ve geleneksel kültürü en iyi şekilde tanıtmak amacıyla yola çıktıklarını belirten Başkan İnamlık, 4 gün sürecek festival boyunca kültürel ve sanatsal etkinliklerin yanı sıra sanatçıların da sahne alacağını söyledi.

Başkan İnamlık, “Festivalimizin temel amacı Tavas’ımızı tanıtmak, zeybek kültürümüzü devam ettirmek ve gelecek nesillere aktarmaktır. Mücadeleyi, asaleti, kahramanlığı anlatan Tavas zeybeğimiz dilden dile, kuşaktan kuşağa geçen bir direniş, haksızlığa karşı çıkan, dağları mesken tutan efelerin öyküsüdür. Adı ile özdeşleşen bu halk oyunumuz, kendine has ezgisi, kıyafetleri ve ağır figürleri ile kökeninde efelerin yiğitliğini anlatır. Efenin heybeti, asaleti, gururu ve mertliği, yapılan her figürde yeniden hayat bulur. Asil duruş, Tavas Zeybeğimizin etkileyici hikâyesiyle bütünleşince seyrine doyum olmaz bir oyun ortaya çıkar” dedi.

Tavas ve tüm Denizlilileri festivale davet eden Başkan İnamlık, “Konuklarımızı ilçemizde misafir etmek bizleri mutlu edecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Nisan 2024 Çarşamba 8 24Çok Bulutlu
18 Nisan 2024 Perşembe 8 22Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 5 21Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 16Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 4 20Parçalı Bulutlu