REKLAMI GEÇ

Hicaz Bar Restaurant’ta Kadınlar matinesi

Hicaz Bar Restaurant’ta Kadınlar matinesi

Hicaz Bar Restaurant, kadınların canlı müzik eşliğinde doya doya eğlenebildikleri bir nostaljiyi yaşatıyor. Her cumartesi saat 14:00’da başlayan “Kadınlar Matinesi” programı büyük ilgi görüyor. Banu de bu hafta Kadınlar matinesi’ne konuk oldu, çok keyifli saatler geçirdi.

/ DENİZLİHABER / 3 Mayıs 2013 Cuma, 14:57

Türkçe sözlükte anlamı bulunmayan ama Türk kadınlarına özgü bir aktivitedir kadınlar matinesi. Çevremden çok duyardım küçük yaşlarda. Ama son zamanlarda duymaz oldum ve hiç de aklıma gelmemişti. Ama Hi-caz Bar Restaurant eskilere bir nostalji yaşatmak ve daha genç bayanlara da yeni bir kültür öğretmek için kolları sıvamış.

kdinlar-matinesi-1-ic
Ben sizin için gittim, göbecikleri attım, çayımı içtim, ikramlarımı yedim ve de Banu bunu beğenmesinin yanında inanılmaz rahatladı. Kadınlar bilir göbecik atmak aslında bir motivasyon yöntemidir. Göbecikleri atmak, eğlenmek için neden düğünleri bekleyelim ki. Evet düğün sezonu açıldı ama bu çok başka. İstemediğiniz kimsenin gözü üzerinizde olmadan rahat rahat döktürebilirsiniz. Özellikle eşlerinizin, aile büyüklerinizin düğün salonlarında çengi gibi göbek atan hanımları kınadığı bir ailede iseniz… Burası tam size göre… Kadın kadına… Rahat rahat… Düğüne hazırlanmak ayrı bir olaydır kadınlar için, stres kaynağıdır ve malumunuz düğüne giderken bir sürü masraf olur.

En başta “Ne giymeliyim?” sorusu takılır akla, ardından saç, makyaj ve en önemlisi takı, “Altın takmazsak olmaz.” düşünceleri uçuşur aklınızda. Ama hedefiniz sadece eğlenmek ise Hi-caz‘da eğlence bedava sayılır. 20 lira ödüyorsunuz, kuru pasta, börek, çerez ve sınırsız çay önünüze seriliyor.  Siz göbecikleri atarken çayınız mı soğudu hemen görevli arkadaşlar size sıcak tazecik çay getiriyor ya da başka bir şey içmek isterseniz ek maliyete katlanarak alkollü, alkolsüz her çeşit içecek var Hicaz Bar Restaurant’ta.

Kadınlar günü ve kadınlar matinesini karşılaştırırsak eğer; gelin günlerinizi burada yapın ve büyük bir zahmetten kurtulun derim. Özellikle ev kadınlarının vazgeçilmezidir günler, isteğe bağlı belli periyotlarla yapılır. Mahalle günü, komşu günü, iş arkadaşları günü, akraba günü ve sayamayacağım şekilde çok çeşitli bölümlere ayrılmıştır. Ev sahibi hanımın telaşını hepimiz tahmin edebilirsiniz. İlk başta temizlik gelir, ardından ne ikram edilecek telaşı , planlama yapılır, alışverişe gidilir, evde telaş bir hafta önceden başlamıştır. Vay haline hane halkının. Biliyorsunuz biz Türk kadınlarının misafirperverliği dünyada hiçbir kültürde yoktur. Türk kadını misafiri için saçını süpürge eder, paralar kendini misafirini memnun etmek için.

denizli-de-kadinlar-matinesi-yeniden-h

Kimisi bunu gerçekten misafiri rahat etsin diye yapar, kimisi kendi egosunu tatmin etmek, övgü almak için. Bunun ayrımı kimse bilemez. Gel gelelim asıl konuya; günlerinizi Hi-caz’da yapacak olursanız; temizlik derdi yok bir kere, ikram hazırlama, alışveriş gibi yorucu şeylere katlanmak zorunda değilsiniz.

Ayrıca hane halkının huzuru için güzel bir seçenek. Her şey sizin ayağınıza gelecek şekilde hazır. Kadınların günlerinde işin en zor kısmı aslında ikramların sunulmasıdır. Bu dertten de kurtulmuş oluyorsunuz. Rahmetli Yıldıray Babam’ın da dediği gibi “Ben yorulacağıma param yorulsun.” Kesinlikle uyguladığınızda faydalı bir şey olduğunu görüyorsunuz.

Kadınlar matinesinde müzik olmazsa olmaz tabi. Canlı müzik en makbulüdür. Hi-caz’da kadınlar matinesi için bu işin erbabı özel sanatçılar geliyor. İstek parçalar çalıp söylüyorlar. Oyun havalarından Türk sanat müziğine kadar geniş bir repertuara sahipler.

kdinlar-matinesi-2-ic

Sonuç olarak Kadınlar Matinesinde eğlence garanti. Sizler de kadın kadına doya doya eğlenmek isterseniz rezervasyon yaptırmayı unutmayın. Rezervasyon için 0 258 264 81 86 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı