REKLAMI GEÇ

Denizli’de bir ilk daha “Elektrikli Pen”

Denizli’de bir ilk daha “Elektrikli Pen”

Yaşlanma korkusu ve yüzünüzdeki kırışıklıklar artık kabusunuz olmasın. Çünkü çaresi var. Elektrikli Pen ile cilde yapılan uygulamayla yaşlanmanın etkileri ortadan kaldırılabiliyor. Elektrikli Pen, Türkiye’de İstanbul’dan sonra ilk kez Denizli’de…

/ DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2013 Cuma, 10:14

Kozmetik sektörünü takip etmek hiç kolay değil. Her gün değişik bir şeyler çıkıyor piyasaya. Çıkan her şey iyi diyemeyiz. Ancak ehil eller öneriyor ya da uyguluyor ise şüphe edecek bir şey yok tabi ki. Gençleşmek ve güzelleşmek konusundaki ehil elimiz Dr. Cumhur Güner bizleri kozmetik sektörünün yeni bir cihazı ile tanıştırıyor. Elektrikli Pen. Türkiye’de İstanbul’dan sonra ilk Denizli’de kullanılacak olan cihaz Elektrikli Pen. Herkesin bildiği gibi kozmetik ürünleri kullanmadan gençleşmek ve güzelleşmek günümüzde pek mümkün değil. Yada şöyle söylemek daha doğru olur, bitkisel ürünlere göre kozmetik ürünler ve uygulamalardan daha hızlı sonuç alabiliyoruz. Artık Elektrikli Pen ile daha da hızlı sonuç alabileceğiz. Bunun yanı sıra Dr. Cumhur Güner’den yaz aylarında uygulaması daha çok tercih edilen dolgu yöntemi hakkında bilgiler aldım. Ayrıntıları röportajımızda bulabilirsiniz.

“KOZMETİK ÇOK HIZLI GELİŞEN BİR SAHA”
Banu Urgancı: Türkiye’de İstanbul’dan sonra ilk Denizli’de kullanılacak olan Elektrikli Pen’i bize anlatır mısınız?

dermapen1-icDr. Cumhur Güner: Çok yeni olan ve Avrupa’da çok hızlı kullanıma giren İstanbul’dan sonra ilk Denizli’de uygulama imkanı bulduğumuz bir cihaz acılı gençleştirme yöntemlerinin yerini alıyor. Elektrikli Pen denilen bu cihaz ile ağrı daha az, sağlıklı bir çalışma, yine roller etkisini gösteriyor ancak ağrı ve acı daha az oluyor. Üzerindeki 15 tane iğne süratle cilde delikler açıyor. Ve arkasından kozmetik ürünü uyguladığımızda daha hızlı netice alıyoruz. Enjeksiyon fobisi olanlar için oldukça rahatlatıcı bir yöntem. Derinlikleri ayarlanabiliyor. Alın bölgesi için 1 milim girerken yanak bölgesine 1,5 milim, kalça ve karın bölgelerine, selülit için yapılan uygulamalarda 2 milim şeklinde ayarlanıyor. Bu cihaz ile daha geniş bin alana hitap edebiliyoruz. Roller etkisi görüyoruz, ürün yedirme daha etkili ve sağlıklı oluyor. Hastada bir korku olmuyor ve daha rahat bir çalışma oluyor. Farklı ürünleri farklı şekillerde istediğiniz derinliklere koyma imkanı sağlıyor bu cihaz.
Kendine bakmayı seven insanlara müjdeli bir haberdir bu cihaz. Kullanılan ürüne göre 3 ila 6 seans arasında kesin sonuca ulaşabiliyoruz. Yani cildin durumuna göre; sarkmalara, selülit oranına göre seanslar devam ediyor.

dermapen3-ic

Banu Urgancı: Elektrikli Pen’in derma roller yönteminden farkı nedir?
Dr. Cumhur Güner: Kozmetik sektörü hakkında daha öncede konuştuğumuz gibi; bu sektörün çok geniş, kapsamlı, detaylı bir çapı var. O kadar geniş ki ürün portföyünden, kırışıklıklarından, lekesinden, sıkar dokusundan, anti aging çalışmalara, botoksuna, dolgusuna kadar hepsi ayrı başlıktır bunlar. Daha önce sizlere P.R.P ve botoks uygulamaları hakkında bilgiler verdim. Gençleştirme ve şekillendirme amaçlı uygulamalar olduğundan bahsettim.
Bu aralar kozmetik sektörüne rant elde etmek amaçlı girişim yapanlar arttı. Neyin nasıl yapılacağını bilmeden, hiçbir eğitime katılmadan, hızla gelişen kozmetik teknolojisini takip etmeden çeşitli adlar altında uygulamalar yapıyorlar. Bu riskli bir girişimdir. Kozmetik çok hızlı gelişen bir saha. Gelişmeleri, yenilikleri yakından takip etmek gerekli. Bununla ilgili organize edilen workshopları takip etmek gerekli. Ben kısa arlıklarla bir çok workshopa katılıyorum ki danışanlarıma hastalarıma daha iyi hizmet verebileyim. Bu işi biliyorum demekle olmuyor. Her defasında yeni bir şeyle öğreniyorsunuz. Bu sahanın sonu yok anlayacağınız.

dermapen2-icDaha önceden gençleştirme ürünlerini, antioksidanları, vitaminleri enjeksiyon yöntemi ile cilde uyguluyordum. Buda kişileri rahatsız edebiliyordu. Bazı enjeksiyon fobisi olan bayanlar karar vermekte zorlanıyordu. Birde enjeksiyon yöntemi el becerisi gerektiren bir yöntem. Yer yer cilt içi yer yer cilt altı uygulamalar yapılmakta. Kozmetiğin vazgeçilmezi olan derma rollers ise üzerinde 520 taneye kadar çıkan 0,25, 0,50, 1, 1,50, 2 milimlik uzunluklarda iğneler olan roller, cildi 6 farklı noktadan delip dışardan hızlı ve etkili bir şekilde ürünü cilde yedirmek şeklinde bir yöntemdir.
Delme işlemi hiçbir ürün uygulanmasa dahi cildin kollejizasyonunu arttırdığı için zaten bir kırışıklık giderici, canlandırma, ciltte toparlanma işlevi görür. Ürünle desteklendiğinde daha hızlı sonuç alınır. Aynı noktaya 6 yönden 520 tane iğne ile baskı uygulayarak yapıldığında uygulama yapılan kişilere bu rahatsızlık veriyordu. Ancak Elektrikli Pen acısız güzelleşme ve gençleşme imkanı sağlıyor.

DOLGU İÇİN EN UYGUN ZAMAN YAZ
Banu Urgancı: Gençleşme ve güzelleşme yöntemlerinin yaz aylarında uygulama riski varmı? Yada hangi yöntem tercih edilmeli?
Dr. Cumhur Güner: Dolgu yaz aylarında daha sık kullanılan bir yöntemdir. Genç ve güzel görünmek isteyenlere için cazip bir uygulamadır dolgu. Çünkü tek seanslık bir uygulamadır. Ve süratle kırışıklıkları açma ve süratle alın toparlama, kaz ayaklarını açma, nazolabial çizgileri alma, var olan yanak ve çene boşluklarını doldurma gibi talepleri tek seanslık uygulama ile çözüme kavuşturuyoruz. Dolgu yapıldıktan 3 gün sonra kontrollerimizi yapıyoruz, rötuşlarını yapıyoruz ve haftasına tatiline çıkabiliyor kişi. Ama diğer gençleştirme yöntemlerinde mutlaka 10-15 gün ara ile 3-6 seans arasında, leke tedavisinde 8-10 seans arasında bir çalışma gerektiriyor. Bu nedenle dolgu daha çok tercih ediliyor.

dolgu2-ic

Yaz aylarında tercih edilen diğer bir uygulama ise botoks. Botoks uygulamasını son dönemde özellikle terlemeye karşı oldukça sık kullandık. Koltuk altı, el ve ayak terlemeleri için oldukça başarılı bir yöntem. Özellikle sosyal ortamda rahatsız edici bir durum olan terleme oranını azaltabiliyoruz.

Banu Urgancı: Dolgunun geçerlilik süresi ve fiyatları ne kadar?
Dr. Cumhur Güner: Dolgu uygulamasının geçerliliği markasına göre değişmekte. Prospektüs bilgisine göre 12 ay olmasına karşın cilt yapısına ve uygulanan bölgeye göre ortalama 8 ay kabul ediyoruz. Prospektüs bilgisi 24 ay ise ortalama 18 ay kalıcılığı oluyor.
Fiyatlar kalıcılık sürelerine göre değişiyor. Mesela 8 aylık 1 birim ise 18 aylık 2 birim 36 aylık olanı 3 birim şeklinde fiyat farkları oluşuyor. Dudak dolguları genellikle isteğe bağlı şekillendiriliyor. Kimisi yayık ve kalın dudak isterken kimisi daha kısa ve kalın dudak tercih edebiliyor.

dolgu1-ic

Geçenlerde 7000 TL maliyet ile burun düzeltme ameliyatı önerilmiş. Dolgu uygulaması ile bunu 800 TL ile çözüme kavuşturduk.
Birde tedavi amaçlı yaptığımız uygulamalar var. Mesela şahsın dudağının bir kenarı daha dolgun ve konuşurken sanki ağzı yamuluyormuş gibi bir görüntü veriyorsa karşı tarafını daha dolgun bir hale getirerek estetik tedavi amaçlıda bu yöntemi kullanabiliyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı