REKLAMI GEÇ

Her derde deva Lazer…

Her derde deva Lazer…

Estetik cerrahi de lazer yöntemi artık her alanda kullanılıyor… Leke tedavisi, iz tedavisi, epilasyon, varis tedavisi, benlerin yok edilmesi, cilt sıkılaştırma… Banu Urgancı, estetik cerrahi ve lazer tedavilerini sizin için araştırdı. Konuyu uzmanı olan Op.Dr. Serçin Tirelioğlu’ndan öğrendi…

/ DENİZLİHABER / 9 Aralık 2013 Pazartesi, 14:01

Banu URGANCI
Artık toplumumuzda estetik yaptırmak kınanmıyor. Hatta birçok kadın bunu övünerek dillendiriyor. Ancak bu konuda bilmediğimiz çok şey var. Mevcut bir sorunumuzu çözümlemek için aslında küçük bir estetik işlem yeterli olabiliyor. Ancak bunu biz bilmiyoruz ve sorunumuzu gözümüzde büyütüyoruz.

Op.Dr. Serçin Tirelioğlu’nu Çamlık’taki yeni muayenehanesinde ziyaret ettim ve estetik cerrahi ve lazer tedavileri ile ilgili bilgiler aldım. Ama derseniz ki benim daha detaylı bilgiye ihtiyacım var, o zaman Çamlık Gün Marketin karşısında bulunan muayenehanede 0 258 213 43 43 numaralı telefondan randevu alarak Serçin Hanım’ı ziyaret edebilir ya da sercintireli@yahoo.com e-mail adresinden iletişime geçebilirsiniz.

ic-2

Günümüzde estetik amaçlı uygulamalar; ameliyatlar ve ameliyat dışındaki yöntemler olarak iki ana grupta toplanabilir. Cerrahi uygulamalar meme estetiği, burun ve gözkapağı estetiği, liposakşın (yağ alma), karın germe, kepçe kulak düzeltilmesi gibi artık toplumumuzda bilinen ve sık yapılan operasyonlardır. Cerrahi dışı yöntemler arasında ise lazer uygulamaları oldukça geniş bir yere sahiptir. Ayrıca Botox ve dolgu uygulamaları da cerrahi dışı yöntemler arasında sıkça yaptığımız tedaviler olarak sayılabilir.

Banu Urgancı: Estetik cerrahide lazerler hangi amaçlarla kullanılır?
Op.Dr. Serçin Tirelioğlu: Estetik amaçlı yapılan lazer tedavileri, epilasyon uygulamaları, leke tedavileri, cilt gençleştirme, dövme silinmesi, kılcal varislerin tedavisi, akne izlerinin silinmesi gibi oldukça geniş bir alanda kullanılır. Sayılan bu uygulamaların her biri için özellikleri farklı olan, ayrı ayrı lazerler gerekir.

ic-5

Banu Urgancı: Son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz Fraksiyonel lazer nedir?
Op.Dr. Serçin Tirelioğlu: Fraksiyonel lazerler, cildi sıkılaştırma ve zımparalama özelliği gösteren, yani deriye hassas lazerlerdir. Kullandığımız Fraksiyonel Erbium lazer ciltteki gevşemeleri belirgin olarak sıkılaştırıp toparlarken, aynı zamanda ciltteki gözenekleri, akne izlerini, deri ile aynı renkteki benleri de siler. Erbium lazerlerin uygulamaları son derece rahat, iyileşme süreleri de oldukça kısadır.

ic-6

Banu Urgancı: Her türlü iz tedavisinde lazerler kullanılabilir mi?
Op.Dr. Serçin Tirelioğlu: Özellikle ergenlik döneminde ortaya çıkan akneler, yüz bölgesinde kişiyi hayat boyu rahatsız edebilecek düzeyde belirgin izler bırakabilirler. Sosyal yaşamda, yüzündeki dikkat çekici izler nedeniyle kişiyi sıkıntıya sokabilirler. Fraksiyonel Erbium lazerler akne izlerinin, jilet izlerinin, yanık ve yaralanmalara bağlı izlerin tedavisinde sıklıkla kullanılır ve tedavi sonuçları yüz güldürücüdür. Ayrıca yanıklar ve yaralanmalara bağlı oluşan izlerde erken dönemde yapılan lazer uygulamaları, kalacak izi de oldukça azaltabilir.

ic-3

Banu Urgancı: Fraksiyonel lazerler cildi gençleştirir mi?
Op.Dr. Serçin Tirelioğlu: Çocukluk ve gençlik döneminde sıkı, pürüzsüz, elastikiyeti mükemmel ve lekesiz olan cildimiz yaş ilerledikçe gevşemeye, lekelenmeye ve kırışmaya başlar. Cilt gençleştirme uygulamalarında, oluşan bu yaşlılık belirtilerini azaltmak ya da ortadan kaldırmak hedeflenir. Fraksiyonel lazerler ile gevşeyen cilt toparlanıp sıkılaştırılırken, eş zamanlı olarak yaşlılık lekelerinde ve çizgilerde de azalma sağlar. Bu uygulamalar, gerekirse botulinum toksin ya da dolgu uygulamaları ile kombine de yapılabilir.

Banu Urgancı: Lazerle leke tedavisi yapılır mı?
Op.Dr. Serçin Tirelioğlu: Lekeler çoğunlukla erişkin dönemde, güneş gören alanlarda görülmekle birlikte daha küçük yaşlarda, hatta doğumsal olarak da bulunabilir. Kadınlarda gebelik, hormon değişiklikleri lekelerin oluşmasına zemin hazırlar. Yaşla birlikte yüz, boyun ve eller gibi güneşe açık alanlarda lekelerin görülme olasılığı artar. Kliniğimizde Q-Switch Nd-YAG ve Q-Switch KTP lazerlerle doğumsal ve sonradan oluşan lekelerin tedavisi başarıyla yapılmaktadır.

ic-9

Banu Urgancı: Dövmeleri de lazerle siliyor musunuz?
Op.Dr. Serçin Tirelioğlu: Vücuduna dövme yaptıran kişiler, bir süre sonra farklı nedenlerle bunları sildirmek isteyebiliyorlar. Günümüzde, kalıcı dövmeleri iz bırakmadan tamamen çıkarabilmek için kullanılan en etkin yöntem Q-Switch lazerlerdir. Bilindiği gibi, dövme yapımında çok farklı renkler kullanılmaktadır. Renk çeşitliliği dövmenin görsel güzelliğini arttırmakla birlikte, dövmenin silinmesi sırasında da önem taşır. Tek tip lazerle tüm renkleri silmek mümkün değildir. Dövme renklerinin çeşitliliğine göre gereken lazer çeşidi de artmaktadır. Bu nedenlerle, her tip dövmenin silinebilmesi için birden fazla lazer gerekmektedir. Dövmenizi sildirmeden önce sizin dövmenize uygun lazer çeşitliliğinin olup olmadığını mutlaka öğrenin. Lazerle silinemeyen tek renk beyazdır, beyaz renk lazer ışığından etkilenmez. Bu nedenle dövme yaptırırken beyaz renk seçimi öncesinde iyi düşünmek gerekir.

Banu Urgancı: Lazer epilasyon nerelerde yapılmalıdır?
Op.Dr. Serçin Tirelioğlu: Lazerler tıbbi cihazlardır ve mutlaka doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Lazer epilasyonun da, diğer lazer uygulamaları gibi doktor kontrolünde yapılması gerekir. Epilasyon yapılan kişinin sadece kılı olması, epilasyon yapılabileceğini göstermez; kişinin mevcut rahatsızlıkları, kullandığı ilaçları, hormonal durumu gibi değerlendirilmesi gereken çok fazla şey vardır. Eğer bunlara dikkat edilmezse, yanıklar ve lekelenmeler ortaya çıkabilir. Bilinçsiz yapılan uygulamalar sonucu ortaya çıkan yanıkları ne yazık ki görmekteyiz. Unutulmamalıdır ki, yasalarımıza göre, hekim bulunmayan hiçbir merkezde lazer kullanılamaz.

ic-1

Banu Urgancı: Epilasyonda hangi lazerler kullanılmaktadır?
Op.Dr. Serçin Tirelioğlu: Günümüzde epilasyon amaçlı en çok kullanılan lazerler Alexandrite, Nd-YAG ve Diod lazerlerdir. Alexandrite lazerler özellikle açık renkli ten ve koyu renkte kılı bulunan bölgelerde daha etkin iken; Nd-YAG lazerler koyu renk tenlilerde daha güvenlidir. Çok açık sarı ve beyaz kıllar ise lazer ışığından etkilenmezler.Lazer epilasyon uygulamaları seanslar halinde yapılır. Seans sayısı ve sıklığı kişinin ten ve kıl rengi, uygulama bölgesi ve yaşa göre değişiklik gösterir.

Banu Urgancı: Erkeklere de lazer epilasyon yapılabilir mi?
Op.Dr. Serçin Tirelioğlu: Erkeklerde de lazer epilasyon uygulamalarına talep giderek artmaktadır. Özellikle sakal üstü-yanak kıllanmaları, sakal altındaki batık bölgesi, sırt ve göğüs bölgesindeki yoğun kıllanmalar lazer uygulamaları ile belirgin ölçüde rahatlatılmaktadır.

ic-7

Banu Urgancı: Lazerle kılcal varis tedavisinden bahseder misiniz?
Op.Dr. Serçin Tirelioğlu: Bacaklardaki ince kılcal damar görünümleri özellikle yaz aylarında etek, şort ya da mayo giyen hanımlarda bacak görüntüsünü bozar. Bu tip kılcal varisler bacaklarda daha sıklıkla görülse de, bel, meme çevresi, kalçalar, hatta omuzlarda bile olabilir. Ailevi yatkınlık dışında, gün içinde ayakta ya da sabit oturarak uzun süre durmak bu tip varislerin ortaya çıkışını kolaylaştırır. Çapı 5 mm.ye kadar olan mavi-mor renkli bu damarların tedavisinde, longpulse Nd-YAG lazerler kullanılır. Bu lazer tipi kana rengini veren hemoglobin maddesine duyarlıdır, bu nedenle damar tedavisinde başarıyla kullanılırlar. Genellikle tek seansta belirgin düzelme sağlanırken, damarların miktarı ve yoğunluğuna göre, seans sayısı artabilir. Uygulama sonrası ilk birkaç gün çok ayakta kalınması ve ağır egzersizler yapılması önerilmez.

Banu Urgancı: Gelelim estetik ameliyatlara. En çok hangi estetik ameliyatlar talep ediliyor?
Op.Dr. Serçin Tirelioğlu: Kadınlarda meme estetiği, karın germe, yağ alma, göz kapağı estetiği ilk sıralarda yer alırken; erkeklerde burun estetiği, saç ekimi, jinekomasti (erkekte meme büyüklüğü) düzeltilmesi ve kepçe kulak estetiğini daha sıklıkla yapmaktayız.

ic-4

Banu Urgancı: Meme estetiği dediğimizde, nelerden bahsedebiliriz?
Op.Dr. Serçin Tirelioğlu: Meme kadın için hem estetik hem de fonksiyonel bir organ. Yani, emziren bir anne için bebeğinin yaşam kaynağı iken, aynı zamanda kadın için cinsel anlamda da memenin önemi çok büyük.

Memesi küçük olan kadınlarda meme büyütme ameliyatları, sarkmış memeler için dikleştirme işlemleri kadınların tüm hayatlarını olumlu etkilemektedir. Kadınların kendilerine güven duyguları artmakta ve bu durum etrafındakilere de yansımaktadır. Memenin aşırı büyük olması halinde ise kadınların hem aşırı sırt ve omuz ağrıları, hem de giyinme zorlukları, günlük yaşamlarını çok güç hale getirebilmektedir. Bu durumların hepsi meme estetik ameliyatları ile rahatlıkla çözülebilen problemlerdir.

Banu Urgancı: Erkekler neden meme estetiği yaptırırlar?
Op.Dr. Serçin Tirelioğlu: Jinekomasti dediğimiz erkeklerdeki memenin normalden daha büyük, hatta kadın memesi formunda olması, erkekleri hem tişört gibi ince kıyafetleri giyerken, hem de yaz aylarında havuza-denize girerken sıkıntıya sokmaktadır. Jinekomasti tamamen yapısal olabileceği gibi bazı hormonal bozukluklara da bağlı olabilir. Bu nedenle öncelikle jinekomastinin sebebini araştırır, sonra da tedavisini yaparız.

Yorumlar

gamze   -  Bağlantı 18 Temmuz 2014, 02:50

Merhaba. yüzümde ciltdden kabarık olmayan kahverengi renkte benler var bunlardan rahatsız oluyorum.aldırmak istiyorum 1 tane ben aldırma fiyati nekadar olur bilgilendirirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

ÜMMÜHAN ERCÜNMÜŞ   -  Bağlantı 9 Mart 2014, 13:00

iyi günler cildimde lekeler var fraksiyonel lazer yaptırmak istiyorum.ne kadara yapıyorsunuz?bilgilendirirseniz sevinirim.teşekkürler

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı