REKLAMI GEÇ

MERAK EDİLENLERİ OP.DR. UMMAHAN ÖZASLAN ANLATTI

MERAK EDİLENLERİ OP.DR. UMMAHAN ÖZASLAN ANLATTI

Çamlık’taki kliniğinde hastalarını kabul eden Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Ummahan Özaslan kadınların sıklıkla başvurduğu estetik operasyonlardan göğüs estetiği hakkında merak edilenleri anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Temmuz 2014 Pazartesi, 09:20

Günümüzde güzelliğe olan ilgi son derece arttı. Kadın erkek her yaş grubu saçından ayağına kadar bircok bölgede bazı yerlerini beğenmeyebiliyor veya daha iyisi olsun isteyebiliyorlar. Meme en cok estetik olarak dikkat çeken organımızdır. Geniş bir konu olduğu için öncelikle kadınlarda meme büyütme ile başlayalım.

–  Memede en çok şikayetlerden biri küçük olması… Büyütme ameliyatı hakkında bilgi verebilir misiniz?

* Meme büyütme operasyonu meme dokusu altına yerleştirilen silikon protez ile meme hacminin artırılmasıdır. Bu protezler yuvarlak veya naturel (damla) şeklinde ve binlerce farklı boyutta bulunmaktadır.

estetik2

– Silikon meme protezi patlayabilir mi?

* Son yıllarda protezler koheziv jel yapıda üretiliyor.Yırtılmaları çok zordur ve yırtılsalar bile yani dış kabukları yırtılsa da jel yapı dağılmamakta ve şeklini korumaktadır. Bu nedenle hasta için herhangi bir problem oluşturmazlar.

– Silikon protezler için farklı kesiler var. Bunların avantaj ve dezavantajları nedir?

* Öncelikle her cerrahın kendine göre tercihi ve genel olarak kullandığı yöntem vardır. Bu nedenle hastanın cerraha ısrarcı olmaması cerrahın en iyi yapabildiği tekniği uygulaması gerekir. Meme başından silikon yerleştirmede meme başı alt renkli kısım içinde alt yarı kısmı içeren kesi yapılır ve emzirmeye engel olmaz. Meme altı giriş genellikle tercih edilen yöntemdir. Koltuk altı giriş son yıllarda daha az tercih ediliyor. Bunun nedeni ise memenin lenfatik drenajı olan koltuk altı lenf bezlerine giden lenf kanallarını bozabilme riski olmasıdır.

estetik5

–  Peki kas altı veya kas üstü yerleştirmeye neye göre karar veriliyor ve avantaj olarak farkları nedir?

* Kişinin neredeyse yok denecek kadar memesi varsa kas altı, silikonu gizleyebilecek kadar meme dokusu varsa kas uzeri silikon protez yerleştirilir. Kas altı yerleştirmede ameliyat sonrası erken dönem ağrı daha fazla hissedilir ama ileri dönemde kapsul kontrakturu dediğimiz sorunu yaşanmamasi için daha güvenilirdir.

estetik3

–  Silikonun boyutuna nasıl karar veriyorsunuz?

*  Hastanın göğüs çapına göre karar verilir. Yanlardan taşan ya da küçük gelen silikon sonrasında çirkin gözükecektir. Tabi ki hastanın isteğine göre silikonun projeksiyonu artırılabilir.

–  Ameliyat süresi ve sonrası hastayı neler bekler?

* Ameliyat süresi her cerrahta  değişir. Genellikle 1 saati geçmez. Ameliyat olduğunuz gün hastanede kalır ertesi gün taburcu olursunuz. 2. gün işe başlayabilirsiniz. Kolun yukarı kaldırılması ilk hafta ağrı yapar. Ağrı yapan hareketlerden kaçınmak gerekmektedir. Ağır spora 6 hafta sonra başlanabilir.

estetik4

– Son olarak silikon meme protezlerinin ileri dönemde değiştirilmesi gerekli midir?

* Silikon jel protezler ömür boyu kalabilir. Herhangi bir problem oluşmadıkça değiştirilmeleri gerekmemektedir.

Göğüs estetiği hakkında detaylı bilgi almak isteyenler 0258 211 05 32 numaralı telefondan Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Ummahan Özaslan’a ulaşabilir ya da www.ummahanozaslan.com.tr web adresinden bilgi edinebilir.

Yorumlar

Adile Calli   -  Bağlantı 27 Temmuz 2019, 11:25

Iyi gunler ummuhan hanim ben 2015 yilinda bacak yag aldirdim bu zamana kadar rahattim
simdi benim selulitler yine olustu ne yapabilirim yeniden aldirabilirmiyim ayni bolgeden ne onerirsiniz
Daha degisik bir yöntem varmı

Ummahan Ozaslan   -  Bağlantı 7 Temmuz 2014, 18:51

Merhaba Kezban Hanim

Tel numaramiz: 0258 2110532. Fiyat internette veremiyoruz. Ararsaniz yardimci olurum.

kezban sevındık   -  Bağlantı 7 Temmuz 2014, 17:49

merhabalar kolay gelsın sıze bırsey sormak ıstıyorum gogus buyutme fıyatları hakında bılgı verırmsnz

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı