REKLAMI GEÇ

Gönüllü anneler hareketi

Gönüllü anneler hareketi

Türk Kadınlar Birliği Denizli Şubesi, Anneler Günü Kahvaltısı yaptı. Hem Huzurevi’ndeki anneleri ağırlayıp gönüllerini aldılar, hem de organizasyonda topladıkları bağışlarla kız öğrencilere burs için kaynak sağladılar. Banu Urgancı da kahvaltıya katılarak Türk Kadınlar Birliği’ni yakından tanımak ve size tanıtmak için izlenimlerini kaleme aldı.

/ DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2013 Cuma, 14:53

BANU URGANCI
Türk Kadınlar Birliği Denizli Şubesi’nin Çamlık Hayal Kahvesi’nde organize ettiği Anneler Günü Kahvaltısı, bu sabah gerçekleşti. Benim de aralarında bulunduğum bir çok anne bugünün keyfini çıkardı. Organizasyona katılan herkes anneler gününü bugünden kutladı.

turkkadınlarbirligi-yonetim

Türk Kadınlar Birliği ile daha önce İzmir’de Bayraklı Şubesi’nin bir kahvaltı organizasyonunda tanıştım. Her iki toplulukta da ortak amaç; birlik ve beraberlik içerisinde bir şeyler başarabilmek.
Biz kadınlar istediğimiz şeyi başarana kadar çabalayan varlıklarız. Bunu başarmak için çevremizden yardım almaktan gocunmayız. Özellikle annelik içgüdülerini dikkate aldığımızda bu çok da şaşırtıcı değil sanırım. Türk Kadınlar Birliği Denizli Şubesi ve diğer şehirlerdeki birliklerde sosyal sorumluluk adına her şeyi başarabiliyorlar.

turkkadınlarbirligi4
Türk Kadınlar Birliği Denizli Şubesi Başkanı Berrin Şengün, “Bu günü organize ederken tüm kadınlarımız, annelerimiz birlikte güzel bir kutlama yapalım istedik” dedi. Berrin Hanım bütün konukları ile tek tek ilgilendi, herkesin anneler gününü kutladı. Benim gözlemime göre kesinlikle doğru yolda ilerliyorlar, birlik beraberlik, samimiyet, herkes halinden memnun ve bir şeyleri başarmış olmanın haklı gururu yüzlerinden okunuyordu.

turkkadınlarbirligi3
Bu organizasyonun en anlamlı tarafı Huzur Evi’ndeki annelerimizin unutulmamış olması. Huzur Evinden teyzeler ve amcalardan oluşan 30 kişilik bir gurup Türk Kadınlar Birliği Denizli Şubesi’nin özel konukları idi. Onlara çamsakızı çoban armağanı ufak hediyeler verildi. Çok basit gibi görünse de içinde barındırdığı büyük ve önemli anlam sanırım herkes tarafından rahatlıkla görülüyordur. Huzur Evi sakinlerinin yüzlerinden okunuyordu bu.

Anneler Günü Kutlama Kahvaltısına Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar’ın eşi Zeliha Çınar da davetli idi. Kendisi kahvaltı ederken Huzur Evi sakinleri ve diğer katılımcılar ile sohbet etti.

turkkadınlarbirligizeliha
Anneler bir araya gelir de boş dururlar mı? Bu kahvaltının altında yatan başka bir anlam var. Evet görünen amaç anneler gününü kutlamak. Ama altta yatan amaç üniversite öğrencilerine, ağırlıklı olarak kız öğrencilere burs sağlamak. “Neden ağırlıklı olarak kız öğrenciler?” diye sorduğumda Berrin Hanım, “Öğrencilerimiz part-time işlerde çalışmak istiyorlar. Ancak bu ders saatleriyle çakıştığında geç saatlere kadar mesai yapmaları gerekiyor. Bizde kızlarımızın geç saatlerde çalışmasının yanlış olduğunu düşünerek onlara ağırlık veriyoruz. Bu burs projesi Türk Kadınlar Birliği genelinde uygulanan bir proje. Denizlideki evlatlarımız başka şehirlerde üniversite okumak için gittiklerinde oradaki Türk Kadınlar Birliği şubelerine yönlendiriyoruz. Onlarda aynı şekilde buraya okumaya gelen evlatlarımızı bize yönlendiriyorlar. Olabildiğince çok çocuğumuza yardımcı olmaya çalışıyoruz” yanıtını verdi.

turkkadınlarbirligi6
Bunu organizasyon sırasında çekilen fotoğrafların çerçevesiyle birlikte cüz’i bir tutar karşılığında katılımcılara satılmasıyla sağlıyorlar. Elde edilen gelir ile ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine burs sağlıyorlar.
Sonuç olarak bir organizasyon ile bir çok insanı mutlu eden bir kurum; Türk Kadınlar Birliği Denizli Şubesi’ne başarılar diliyor ve elimden geldiğince yanlarında olacağımı bilmelerini istiyorum.

turkkadınlarbirligi1

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı