REKLAMI GEÇ

ALO 147 kaldırılsın

ALO 147 kaldırılsın

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Şükrü Kolukısa, öğretmenleri şikayet etme ve “Baş ağrıtma” amacıyla kullanıldığını iddia ettiği Milli Eğitim Bakanlığı’nın ALO 147 hattının kapatılması gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mayıs 2014 Salı, 15:00

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Şükrü Kolukısa, Başkan Vekili Feyzullah Öselmiş, Başkan Yardımcıları Halil Akpınar ve Metin Camii, Bozkurt İlçesindeki okulları ziyaret ettiler.

Eğitimin hassas bir konu olduğunu herkesin kabul ettiği ancak çözümler konusunda herkesin aynı hassasiyeti göstermediğini belirten Şube Başkanı Şükrü Kolukısa, örnek olarak öğretmeni şikâyet hattına dönüşen MEB’e bağlı Alo 147 hattını gösterdi.

Kolukısa, “Belki iyi niyetlerle kurulan, eğitimin ve eğitimcinin kamusal olarak denetlenmesine aracılık etmesi arzulanan “Alo 147” şikâyet hattı, birçok kişinin isimsiz, cisimsiz, imzasız bıraktığı şikâyetle “hak aramadan” daha ziyade “baş ağrıtma” niyetlerine hizmet aracı haline getirilmiş bulunmaktadır. Maarif müfettişlerine angarya niteliğinde iş, okul idaresine külfet, öğretmene gereksiz endişe ve dert yükleyen bu sistem eğitimi olumsuz etkilemektedir.

Okullarda disiplinin bozulma sebeplerinden biri haline gelen Alo 147 hattına yapılan her ihbarın, şikâyetin, soruşturma konusu edilip öğretmeni yıldırma/cezalandırma aracı haline getirilmesine ivedilikle engel olunmalı; inceleme veya soruşturma konusu edilebilecek ihbarlar-şikâyetler ile bu sonucu doğuracak ihbar-şikâyetler için gerekli şekli şartlar yazılı bir esasa bağlanmalı ve bu keyfilik ortadan kaldırılmalıdır. Her şikâyet edenin iddiasında ciddi olduğunu ispatlayacak, haksızlığa uğradığını ortaya koyacak mesnetler olmalı, şikâyetçiyi keyfi davranmaya gizli teşvik anlamı taşıyan belirsizlikler ortadan kaldırılmalıdır. Öğretmenlerimiz haksız yere yıpratılmamalı, manen incitilmemeli, onların moral ve motivasyonun eğitimde kalite ve verimlilik olduğu gerçeği ihmal edilmemelidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı