REKLAMI GEÇ

Denizlili öğrencilerin projesi TEKNOFEST’te finalde piste çıkıyor

Denizlili öğrencilerin projesi TEKNOFEST’te finalde piste çıkıyor

TÜBİTAK’ın 2005’ten bu yana düzenlediği elektrikli araç yarışlarında DOSTEK Koleji öğrencilerinin projesi finale kaldı. Araç, 25 Haziran’a kadar sürecek yarışlarda Türkiye finalinde piste çıkacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Temmuz 2022 Salı, 15:37

TEKNOFEST 2022 Efficiency Challenge Elektrikli araç yarışları kategorisinde finale kalan; Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji (DOSTEK) Buldan Takımı ve DOSTEK’in Elektrikli Aracı Yarışma için Kocaeli’ye yolcu edildi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 2005 yılından bu yana düzenlenmekte olan Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında düzenleniyor. Yarışmaya Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan ve KKTC’deki okullar da katılabiliyor. Yarışlar, lise öğrencilerinde alternatif ve temiz enerji kaynakları konusunda farkındalık oluşturmak, teknik, mesleki ve takım çalışması deneyimi kazandırmak ve elektrikli araçlara teknik destek ve insan kaynağı yetiştirmeyi amaçlıyor.

TEKNOFEST kapsamında yarışların Kocaeli Körfez Yarış Pistinde 19-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirten DOSTEK Okul Müdürü Saadettin Dumlu, “TEKNOFEST 2022- Efficiency Challenge Elektrikli Araç Kategorisi kapsamında aracımızın yapım çalışmaları tamamlandı. Buldan takımımızı yarışmalara uğurladık. Güzel haberlerini bekliyoruz” dedi.

Dumlu, bu kategoride Denizli’den finale kalan tek takım olduklarını belirtirken, “Ayrıca okulun diğer kategorilerdeki finalistleri de ağustos ayında Trabzon’daki yarışmalara katılacak. Elektrikli araç yarışları kategorisinde finale kalan Buldan takımımızın üniformaları da Moda Tasarım Bölümümüz tarafından dikildi. DOSTEK’e katkılarından dolayı başta Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulumuza, sanayicilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Harita

İletişim

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji ve Anadolu Teknik Lisesi

ADRES: Organize Sanayi Bölgesi Ali Rıza Öztürk Caddesi No: 6 Honaz / DENİZLİ

TELEFON: 0 258 269 22 85 - 0 533 033 88 33

FAX: 0 258 269 19 17

Web: http://dostekkoleji.com

Sosyal Medya Hesaplarımız