REKLAMI GEÇ

OSBÜK üst yönetimi DOSTEK Koleji’ne hayran kaldı

OSBÜK üst yönetimi DOSTEK Koleji’ne hayran kaldı

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu toplantısı için Denizli’ye gelen Anadolu’nun en önemli iş adamları, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji’ni gezdi. OSBÜK Başkanı Memiş Kütükçü ve beraberindekiler okula hayran kaldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Kasım 2019 Pazar, 11:56

OSBÜK Yönetim Kurulu Toplantısı için Denizli’ye gelen Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükçü ve beraberindeki heyet, Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji’ni (DOSTEK) ziyaret etti.

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Uslu, Başkan Vekilleri Necip Filiz ve Derya Baltalı ve yönetim kurulu üyelerinin de eşlik ettiği OSBÜK Yönetimi, Okul Müdürü Sadi Öztekin tarafından karşılandı.

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükçü ile beraberindeki heyet, okulda eğitim verilen tüm bölümleri gezdi, öğrenciler ve öğretmenler ile okul yönetiminden verilen eğitime ilişkin bilgiler aldı.

HAYRANLIKLARINI GİZLEYEMEDİLER
Okulun her bölümünde ayrı bir özellik ile karşılaşan Kütükçü ve beraberindeki heyet hayranlıklarını gizleyemedi. Öğrenciler ve öğretmenler ile sohbet eden heyet, yapılan işler ve alınan eğitimleri ilgiyle dinledi.

FİLİZ: “MESLEKİ EĞİTİM MEMLEKET MESELESİ”
OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necip Filiz, OSBÜK Yönetimi’nin ziyareti ve okula ilişkin bilgiler verdi. OSBÜK Üst Kurulu’nun Denizli’de toplanmasının kendileri için büyük önem taşıdığını belirten Filiz, birçok ilin OSB, sanayi odası ve ticaret odası başkanları ile üst yönetimlerini ağırladıklarını kaydetti.

Mesleki eğitime büyük önem verdiklerini belirten Filiz, “DOSTEK Koleji şu anda emekleme aşamasında. Biz aldığımız günden itibaren çok hızlı bir değişim ve gelişim içine girdi, hızla büyüyor. Daha önce öğrenci bulamayan ve kontenjanının çok altında mevcut ile ayakta kalmaya çalışan, ardından da kapanan okul, biz devraldıktan sonra tamamen değişti. Kontenjanımızın çok üzerinde, 1.200 dolayında ön kayıt aldık ve bunlardan bir çoğunu okulumuza kabul edemedik. Kontenjanımız şu anda tamamen dolu” dedi.

Amaçlarının Denizli sanayisine nitelikli ara eleman yetiştirmek olduğunu belirten Filiz, “Okulumuz ile Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işletmeler sıkı bir ilişki içine girdi. Şimdiden bir çok sanayi kuruluşu buradan öğrenci aldı, hem onlara burs veriyor, hem de fabrikalarını açtı. Biz eminiz ki okuldan mezun olan öğrencilerimizin en az yüzde 75’i hemen iş bulacak, fabrikalarda çalışmaya başlayacak” dedi.

KÜTÜKÇÜ: “İNSANA YAPILAN YATIRIM, ZARAR ETMEYEN TEK YATIRIMDIR”
OSBÜK Yönetim Kurul Başkanı Memiş Kütükçü ise OSB Üst Kurulu olarak 2 günlük program için Denizli’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Organize Sanayi Bölgeleri’nin en önemli ihtiyacının insan kaynağı olduğunu anlatan Kütükçü, bu nedenle de mesleki teknik liseleri çok önemsediklerini kaydetti.

OSB’lerin mesleki eğitimde etkin rol almasını istediklerini, Denizli’nin bunu başardığını belirten Kütükçü, “İnsana yapılan yatırım, zarar etmeyen tek yatırımdır. Bu okul, insan yetiştiren bir fabrikadır. DOSTEK Koleji’nde elde edilen bu başarı, yakalanan ivme nedeniyle OSB ve okul yönetimini tebrik ediyorum. Daha önce öğrenci bulamayan bir okulu almışlar, kontenjanlarının 4 katı talep görür hale getirmişler. Bu çok değerli bir çaba. Tüm OSB’lerden de aynı heyecanı bekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Harita

İletişim

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji ve Anadolu Teknik Lisesi

ADRES: Organize Sanayi Bölgesi Ali Rıza Öztürk Caddesi No: 6 Honaz / DENİZLİ

TELEFON: 0 258 269 22 85 - 0 533 033 88 33

FAX: 0 258 269 19 17

Web: http://dostekkoleji.com

Sosyal Medya Hesaplarımız