REKLAMI GEÇ

SANAYİNİN GELECEĞİ BU OKULDA YETİŞİYOR

SANAYİNİN GELECEĞİ BU OKULDA YETİŞİYOR

Denizli’nin eğitimde kalitesini yükselten okulu Dostek Koleji’nin öğrencileri kapışılıyor. Nitelikli teknik eleman yetiştiren okulun öğrencileri şimdiden sanayici tarafından isteniyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Kasım 2019 Cuma, 08:59

Denizli Organize Sanayi Teknik Koleji (DOSTEK Koleji) kentte sanayicinin de vizyonunu değiştirdi. Yıllardır özlemi duyulan nitelikli ara eleman ve nitelikli teknik eleman sorununu çözmek için adeta baştan yaratılan Dostek Koleji, uzman eğitmen kadrosu ve yüksek kaliteli eğitim anlayışı ile şimdiden dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Pek çok alanda teknik personel yetiştiren Dostek Koleji’nin öğrencileri sanayicilerin de daveti ile kentin dev tesislerinde stajlarını sürdürüyor.
Özellikle Denizli Organize Sanayi Bölgesi bünyesindeki işletmeler Dostek Koleji öğrencilerini kendi firmalarında görmek için adeta birbiri ile yarışıyor.
Öğrencilere burs desteği de veren sanayiciler Denizli’de sanayinin geleceği gençlerin en iyi şekilde yetişmelerini sağlamak için elini taşın altına koyuyor.

OSB’YE GEÇTİ ÇEHRESİ DEĞİŞTİ
İlk kez 2000-2001 yılında Vali Yusuf Ziya Göksu 75’nci Yıl Teknik Meslek Lisesi olarak faaliyete başlayan okul 2007-2008 öğretim yılında Anadolu Teknik Lisesi’ni de bünyesine dahil etmiş ve adı İl Özel İdaresi 75. Yıl Anadolu Teknik, Anadolu Meslek ve Tekstil Meslek Lisesi olarak değişmişti.

2018-2019 yılı öncesinde Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü bünyesine dahil edilen Dostek Koleji’ne ciddi yatırımlar yapılmış, laboratuvarlar ve atölyeler kurulmuştu. Yeni ekipmanla güçlendirilen Dostek Koleji elektrik ve elektronik teknolojileri, endüstriyel otomasyon teknolojileri, makine teknolojisi, tekstil teknolojisi ve moda tasarım gibi alanlarda öğrenciler yetiştiriyor.

Bu yıl elektrik ve elektronik teknolojileri alanından 23, tekstil teknolojisi alanından 13, endüstriyel otomasyon teknolojileri alanından 17 ve bilişim teknolojileri alanından 14 öğrenci Denizli OSB bünyesindeki firmalara davet edilerek stajlarına başladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Harita

İletişim

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji ve Anadolu Teknik Lisesi

ADRES: Organize Sanayi Bölgesi Ali Rıza Öztürk Caddesi No: 6 Honaz / DENİZLİ

TELEFON: 0 258 269 22 85 - 0 533 033 88 33

FAX: 0 258 269 19 17

Web: http://dostekkoleji.com

Sosyal Medya Hesaplarımız