REKLAMI GEÇ

Egebil Okulları CEO’su Faruk Tatar: “Çocuklarımızı geleceğe taşıyacağız”

Egebil Okulları CEO’su Faruk Tatar: “Çocuklarımızı geleceğe taşıyacağız”

Egebil Okulları Kurucu Temsilcisi Baki Bağadır ve Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı CEO’su Faruk Tatar, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda düzenlenen buluşma öncesi kahvaltı verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Mart 2019 Perşembe, 13:10

“DUYGUYA VE KALBE DOKUNUYORUZ”
Buluşmanın açılışında kısa bir değerlendirme yapan Egebil Okulları Kurucu Temsilcisi Baki Bağadır, Denizli’de eğitim alanında bir çığır açmak için yola çıktıklarını belirtti, kendilerine bu gücü genel merkezin verdiğini söyledi. “Durduğunuzda geriye gitmeye başlamışsınızdır” diyen Bağadır, bu nedenle de eğitimde hiç durmadan, yeni hedeflere ilerlemek gerektiğini kaydetti.

Egebil Okulları’nın duyguya ve kalbe dokunan bir yapısının olduğunu anlatan Bağadır, “Egebil Okulları’nın özelliklerini, ileriki yıllarda başarılarımızı da paylaşmak için bir araya geldiğimizde daha net anlayacaksınız” dedi.

“BU BİR TÜRKİYE PROJESİ”
Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı CEO’su Faruk Tatar ise Türkiye eğitim sistemi ve bu sistem içindeki yerlerini anlattı. Ülkenin içinde olduğu duruma rağmen büyük bir cesaretle, böyle bir eğitim yatırımını hayata geçirdiklerini dile getiren Tatar, bunun bir Türkiye projesi olduğunu kaydetti.

“DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLARLA MÜCADELE EDİYORUZ”
30 yıldır eğitimin içinde olduğunu dile getiren Tatar, bu süre içinde de hep eğitimde doğru bilinen yanlışlarla mücadele ettiklerini vurguladı.

Tatar, “Ülkenin en önemli sorunu değildir eğitim, ülkenin en önemli çözümüdür. Biz bunu biliyor ve bu anlayışla hareket ediyoruz. Ülke için kritik 2 ordu vardır. Biri ülkenin savunmasını yapar, eğitim ordusu da geleceği kurar” dedi.

“SEKTÖR MANİPÜLASYONA UĞRADI”
Son yollarda eğitim sektörünün ciddi manipülasyona uğradığını belirten Tatar, “Milli Eğitim canla başla çalışırken, çocuklarına daha fazla yatırım yapmak isteyen velilerin kaygıları oluşmaya başladı. Bu özel eğitimi de beraberinde getiren sürecin başlangıcı oldu. Dünya bu alanda bizden çok önce yol aldı, Türkiye bir hayli geride kaldı. Ülke 1970’li yıllarda ilk kez dershane gerçeği ile tanıştı. Bu süreç dersanelerden sonra etüt merkezlerine, ardından da merdiven altı kurslara dönüştü. Bu sistemin yanlış ellerde nasıl sonuçlar doğurduğunu, çok kısa süre önce acı bir şekilde öğrendik” dedi.

Özel ders sisteminin ülke ekonomisine olan etkilerini çarpıcı rakamlarla anlatan Faruk Tatar, “20 milyona yakın öğrenci var. Bunların ortalama 1/1.5 milyonu özel ders alıyor. 70’li yıllardan sonra yaklaşık 50 milyon öğrenci ders aldı. 1 öğrenci yaklaşık 3 bin dolar harcadı, toplamda 150 milyona yakın bir harcama yapıldı. Ülkenin cari açığının 3.5 katından daha fazla bir rakam ortaya çıktı. Ancak, bunda ne dershanelerin, ne de kurs merkezlerinin bir suçu yok” diye konuştu.

SINAV HEP KÖTÜ GÖSTERİLDİ
Türkiye’de yıllarca algı operasyonunun yapıldığını ve sınavların sürekli kötü gösterildiğini dile getiren Tatar, Dünya’nın diğer ülkelerinde sınavların anaokulundan itibaren başladığını, ancak bu sürecin Türkiye’de yarış olarak nitelendirildiğini kaydetti.

“DOĞRU KARİYER PLANLAMASI”
Ülkenin önünü doğru kariyer planlamasının açacağını vurgulayan Tatar, “Türkiye genç nüfusuyla 143 ülkenin önünde. Ancak bu genç dinamik, doğru kariyer planlaması yapılamadığı için harekete geçirilemiyor. İşte biz bunu dava olarak gördük, bu davaya gönül verdik. Bu nedenle de böyle bir ortamda, bu yatırıma yöneldik. Bu cesareti gösteren arkadaşlarımızı kutluyorum. Çocuklarımıza yapılan doğru yatırım, ülkeyi geleceği taşıyacak” dedi.

Türkiye’de en çok tercih edilen bölümün tıp olduğunu hatırlatan Tatar, “Ancak şu gerçeği çok kişi bilmez. En çok tercih edilen bölüm olan tıp, aynı zamanda en çok terk edilen bölümdür” diye konuştu.

“ÖZEL OKUL TERCİHLERİ”
Ailelerin özel okul tercihleri konusunda da bilgiler paylaşan Faruk Tatar, “Veli özel okul tercih ederken ‘havuzu var mı?’ diye soruyor. Ancak sorması gereken, ‘başka bir destek almaya ihtiyaç duyacak mıyız?’ olmalı. İşte Egebil Okulları öğrenciye bunu verecek. Başka bir desteğe ihtiyaç duymayacak, doğru ellerde, doğru kariyer planlaması ile doğru hedeflere ulaşacak. Biz okul ve dershane hizmetini birlikte vereceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı