REKLAMI GEÇ

Bilnet Okulları’nda görkemli Cumhuriyet kutlaması

Bilnet Okulları’nda görkemli Cumhuriyet kutlaması

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Bilnet Okulları’nda görkemli törenlerle kutlandı. Öğrenciler hazırladıkları gösterilerle bu günlere nasıl gelindiğine yönelik net mesajlar verdi, davetliler duygu dolu anlar yaşadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ekim 2019 Salı, 17:58

Bilnet Okulları’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları coşku içinde gerçekleştirildi.

Törene katılacak öğrencilerin ve davetlilerin yerlerini almasının ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için yapılan 1 dakikalık saygı duruşunu, İstiklal Marşı’nın söylenmesi izledi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Tuğba Yeşilpınar yaptı. Cumhuriyet’in ilanının 96. yıldönümünü milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladıklarını belirten Yeşilpınar, “Bilindiği gibi, Büyük Atatürk’ün önderliğinde, tüm imkansızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşımız, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır. Ve bu zafer, Cumhuriyet’le taçlandırılarak, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi olarak gerçekleştirilmiştir” dedi.

Atatürk’ün “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir” diyerek Cumhuriyet’i ilan ettiğini anlatan Yeşilpınar, Cumhuriyet, Büyük Atatürk’ün Türk Milletine bıraktığı en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Bu değeri doğru anlamak ve uygulamak bizlerin görevidir. Cumhuriyet demek Atatürk demektir. Fakat onun adını ve imzasını her yere asmak Cumhuriyet’i gerçekten yaşatmak demek değildir. Ben Atatürkçüyüm diyebilmek için cumhuriyeti korumak ve onun değerlerine sahip çıkmak gerekir. Açtığı yolda yürürken ilkelerinden taviz vermeden zorluklara aldırmadan Atatürk’ün gücünü yüreğinde hissederek ilerlemektir Cumhuriyet. Cumhuriyet aydınlanmanın adıdır. Nene Hatunların, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin sesidir cumhuriyet. Şunu hiç unutmayalım Cumhuriyet herkesin sesidir. Bugün Bilnet Okulları olarak varsak ve burada bu konuşmayı yapabiliyorsam bu Cumhuriyetin eseridir. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.

ÖĞRENCİLER GÖSTERİLERİYLE BÜYÜLEDİ
Okul Müdürü Tuğba Yeşilpınar’ın konuşmasının ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına geçildi.

Öğrencilerden oluşan koro birbirinden güzel eserler seslendirdi, davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i ilan etmeden önce fikirlerini ilk kez paylaşmasının sahnelendiği gösteri ise davetlilere duygu dola anlar yaşattı.

Bilnet Okulları’nda Cumhuriyet coşkusu, öğrencilerin gösterileri ile devam etti.

Yorumlar

Ramazan Eriş   -  Bağlantı 31 Ekim 2019, 00:09

29 Ekim cumhuriyet bayramı kutlamalarında istiklal marşı okuyan o güzel çocuk helal olsun…

https://youtu.be/yRz5QPTF63E

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

 

İletişim

Denizli Kampüsü Telefon

444 1623

0 (258) 213 20 35

0 (541) 233 2035

Web: http://www.ege.k12.tr/

Sosyal Medya Hesaplarımız