REKLAMI GEÇ

140 okul beyaz bayrak çekti

140 okul beyaz bayrak çekti

Temiz ve sağlık kriterlerini yerine getiren 140 okula beyaz bayrak çekildi. Daha önce aynı başarıyı gösteren 23 okul ile birlikte sayı 163’e yükseldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Nisan 2016 Pazartesi, 18:01

Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü “Temiz ve sağlıklı okul” sloganıyla yürütülen Beyaz Bayrak Projesi kapsamında Denizli’de kriterleri yerine getiren okullara sertifikaları verildi.

denizli-140-okul-beyaz-bayrak-cektdi-1

Pamukkale Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen sertifika törenine Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Halk Sağlığı Müdürü Veli Kılınçarslan, Milli Eğitim Şube Müdürü Azmi Koçoğlu, ilçe milli eğitim müdürleri, Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri ve sertifika almaya kazanan okulların müdürleri katıldı.

denizli-140-okul-beyaz-bayrak-cektdi-2

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan 2006 yılından itibaren Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokolle beyaz bayrak uygulaması başlatıldığını belirterek, “Son dönemde okullarımızda çok güzel değişimler oldu. Hayat kalitesini artırıcı unsurlar olarak öne çıkan temizlik ve sağlıklı yaşamayı çocuklarımızın alışkanlık edinmesi istiyoruz. Beyaz bayrak alan okullarımız bir üst kademesi olan “Beslenme Dostu Okul” sertifikasını da alacağına inanıyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ise, Denizli’de 786 okul olduğunu belirterek, 2006 yılında başlatılan proje çalışmalarında hızlı bir ivme kazanıldığını kaydetti.

Oğuz, “Bugün itibariyle yüksek bir sayıya ulaştık. 23 okulumuz o günden bugüne beyaz bayrak sertifikasını devam ettirme başarısı elde etti. Onları ayrıca tebrik ediyorum. Sağlıklı bir ortamda başarılı eğitim istiyorsak, okul binalarında belli bir standardı yakalamamız gerekiyor. Tüm bunlar ilçe milli eğitim müdürlerimiz, okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimizin emekleri ile oluyor. Beyaz bayrak sertifikalı okul sayısı olarak bugün sertifika alan 140 okulumuzla birlikte toplamda 163’e ulaştık. Biz istiyoruz ki bu sayı katlanarak devam etsin. Beyaz bayrak almak için bekleyen 130 civarında okulumuz daha var” dedi.

denizli-140-okul-beyaz-bayrak-cektdi-3

Vali Yardımcısı Ali Cergibozan da sağlık, temizlik ve hijyenin doğumdan ölüme kadar devam eden bir süreç olduğuna dikkat çekti. Sağlıklı nesiller yetiştirebilmek için duyarlı olunması gerektiğini anlatan Cergibozan, beyaz bayrak almayı hak eden okulları kutladı.

Konuşmaların ardından sertifika almaya hak kazanan okul müdürlerine sertifikaları, prinç levhaları ve beyaz bayrakları Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Halk Sağlığı Müdürü Veli Kılınçarslan ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı