REKLAMI GEÇ

16 ülkeden 16 okul birbirini tanıyacak

16 ülkeden 16 okul birbirini tanıyacak

Anafartalar Lisesi’nin “Hepimiz Bir Yerlerden Geldik” isimli Avrupa Birliği Comenius Projesi ile 16 ülkeden 16 okul hem okul hem ülke hem de seçilen okul bazında birbirini her yönüyle tanıyacak.

/ DENİZLİHABER / 9 Ekim 2010 Cumartesi, 17:47

Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde Anafartalar Lisesi’nin “Hepimiz Bir Yerlerden Geldik” (Welcome) isimli Avrupa Birliği Comenius Projesi kapsamında düzenlenen proje toplantısına katılmak için 16 proje ortağı ülkeden 29 kişi Denizli’ye geldi.

Proje kapsamında ortak okullar, projede yer alan faaliyetleri gerçekleştirecekler. Faaliyetlerden bazıları; kültürel farklılıklar ve benzerliklerin ortaya çıkartılarak proje ortağı ülkelerin birbirlerini tanımaları, ortak ülkelerin coğrafi, tarihi, kültürel, halk oyunları, dînî değerler vb. özelliklerinin öğrenilmesi, ortak ülkelere proje çalışma ziyaretlerine gidilerek ülkelerin tanınması, Denizli’de bulunan İncilipınar ve Çamlık Parkları, Pamukkale, Karahayıt, Laodikya, Kaklık Mağarası, Efes, Kuşadası gibi tarihi ve turistik mekanları ziyaret ederek, hem proje faaliyetlerini gerçekleştirme hem de bu yerlerin tanıtımı yapıldı.

Proje ortağı ülkeler, Türkiye, Belçika, Bulgaristan, Polonya, Latvia, Fransa (2 Okul), Litvanya, Romanya, Yunanistan, Portekiz, İskoçya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Almanya ve İsviçre olarak açıklanırken, proje ortağı katılımcılar Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’u da ziyaret etti.

Oğuz, ziyaretçilere seslenerek, “Ege’nin incisi olan ilimize hoş geldiniz. Tarihi ve kültürel bakımından Avrupa’nın zengin bir şehriyiz. Burada olduğunuz sürece ev sahibi olarak sizi en iyi bir şekilde ağırlamaya çalışacağız. Eğitim alanında bu ortak çalışmalarla Dünya çocuklarına yapacağımız hizmet bizim açımızdan çok önemli. Çocuklarımızda kardeşlik, dostluk, arkadaşlık ve sevgi bağlarını iyi oluşturabilirsek eğitim adına en iyisini yapabileceğimize inanıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı