REKLAMI GEÇ

50 yaş üstündekiler bilgisayar öğreniyor

50 yaş üstündekiler bilgisayar öğreniyor

Denizli’de Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, ‘Dünyada bir pencere aç’ projesi kapsamında, 50 yaş ve üstü 25 öğreniciye, bilgisayar eğitimi verildiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 7 Aralık 2009 Pazartesi, 18:00

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi’nin (Ulusal Ajans) desteklediği 16 bin 500 avro hibe kredi ile gerçekleştirilen ve Denizli Halk Eğitim Merkezi’nin ikinci Avrupa Birliği projesi olan ‘Dünyada bir pencere aç’ projesi kapsamında, ilk eğitim, merkeze bağlı Hisar Köyü’nde, mobil otobüste, 13 kişiye verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Oğuz, proje ortakları; Türkiye, İtalya, Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve Polonya ile Varşova, Senigallia ve Prag’da toplantılar düzenlendiğini söyledi. Projenin, bir Avrupa Birliği projesi olmasının farkındalığının oluşturulduğunu söyleyen Mahmut Oğuz, “Bu proje 50 yaş ve üstü için düzenlediğimiz ilk proje. Böyle bir projenin 50 yaş ve üstü için mobil bir ortamda gerçekleştirilerek, ihtiyacı olan öğrenicilerimize, kendi mahallelerinde ulaşılması bulunmaz bir fırsattı. 13 kişi, Hisar Köyü’nde açtığımız mobil otobüsümüzde, bilgisayar eğitimi gördü. Eğitimlerimiz, Halk Eğitim Müdürlüğü salonunda, 25 kursiyerle devam ediyor. Kursumuza yoğun talep geliyor” dedi.

Temel bilgiler veriliyor
Kursta öğrencilere genel bilgisayar kullanımı eğitimi verildiğini ifade eden Müdür Oğuz, “Kursumuza katılan ve başarılı olan 50 yaş üstü kursiyerlerimiz artık torunlarıyla chat yapabilecekler. Bankada sıra beklemeden, kendi banka işlemlerini yapabilecekler, evde var olan ancak açmasını dahi bilmedikleri bilgisayarı açabilecekler ve yaşadıkları bilgisayar korkusunu yenecekler, daha çok bilgilenecekler, haberleri okuyabilecekler ve dünyaya pencereden daha bilinçli bakacaklar” dedi.

Kokteyl verilecek
1 Ağustos 2008’de başlayan projenin, 31 Temmuz 2010’da biteceğini dile getiren Müdür Oğuz, Halk Eğitim Merkezi’nde açılan kurslara katılan ve başarılı olan kursiyerler için kokteyl ve mezuniyet töreni yapacaklarını söyledi. Aralık ayı içinde yapılacak kokteylde başarılı olanlara belgelerinin de verileceğini anlatan Oğuz, “2 yıl devam edecek projemizin bütçesi çok iyi. Proje sayesinde 50 yaş ve üstündeki bilgisayar meraklılarına, okumanın ve öğrenmenin yaşının olmadığına inanlara eğitim verdik. Gelen talepleri değerlendiriyoruz. Proje bittikten sonra da kurslar açmaya devam edebiliriz” dedi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı