REKLAMI GEÇ

8. sınıf öğrencileri gelecekleri için LGS’de ter dökecek

8. sınıf öğrencileri gelecekleri için LGS’de ter dökecek

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Sınavı 5 Haziran Pazar günü yapılacak. Denizli’de 13 bin 197 öğrenci, 255 okulda gelecekleri için iyi bir liseye yerleşebilmek umuduyla sınavda ter dökecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Haziran 2022 Cuma, 10:11

Ortaokul son sınıf öğrencilerini LGS heyecanı sardı. Uzun süredir bu sınava hazırlanan Denizli’den 13 bin 197 öğrenci, 255 okulda hazırlanan 960 derslikte geleceklerine yön vermek için ter dökecek. 8. sınıf öğrencileri, bu sınavdan alacakları puanlar ile liselere yerleşebilecek.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ’NDEN MESAJ

Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, LGS öncesinde mesaj yayınladı, öğrencilere başarılar diledi.

Ekici, “5 Haziran Pazar günü yapılacak olan LGS kapsamında yapılacak olan sınav, ilimiz genelinde öğrencilerimizin katılımı ve öğretmenlerimizin gözetiminde gerçekleştirilecektir. Öğrencilerimizin güvenli ve sağlıklı bir ortamda sınavlara katılmaları için sınav yapılacak okullarımızda gerekli tedbirler alınmıştır.

Sınavlar bilgi ve beceri temeline dayalı olarak anlama, kavrama, yorum yapma, zamanı iyi değerlendirme, dikkat ve yeterlilikleri ölçmeyi hedeflemektedir. Öğrencilerimiz, stresten ve heyecandan uzak bir şekilde sınava katılmaları durumunda bilgi ve birikimlerini en üst düzeyde yansıtabileceklerdir. Bizler bütün gücümüzle ve gayretimizle öğrencilerimize nitelikli bir eğitim ortamı hazırlamaya çalışmaktayız. Başarının yolunun güvenmekten ve inanmaktan geçtiğini biliyoruz. Tüm öğrencilerimize başarı noktasında güveniyoruz. Öğrencilerimizin bu sınav sürecinden başarıyla çıkacaklarına inanıyoruz.

Öğrencilerimizi yetiştiren öğretmen arkadaşlarıma ve velilerimize teşekkür ediyorum, öğrencilerimize üstün başarılar diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı