REKLAMI GEÇ

AB Bilgi Yarışması’na hazırlık

AB Bilgi Yarışması’na hazırlık

Bu yıl ikincisi düzenlenen, AB Bilgi Yarışması’na katılacak öğrenciler, eğitimden geçti. Prof. Dr. Hakan Yılmaz, yarışma öncesi, öğrencilere, “AB, AB tarihi ve AB kimliği’ konularında seminer verdi.

/ DENİZLİHABER / 30 Nisan 2009 Perşembe, 00:00

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu, Denizli Sanayi Odası AB Bilgi Bürosu ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen, Avrupa Birliği Bilgi Yarışması için hazırlıklar başladı. Yarışmaya katılacak öğrencilere, Avrupa Birliği Bilgilendirme Semineri verildi.

Doğan Demircioğlu Emsan İlköğretim Okulu’nda verilen seminere, 18 okuldan 4’er öğrenci ve danışman öğretmenler katıldı. Yarışmada; AB, AB tarihi genişleme süreci ve AB politikaları, Avrupa kültürü ve coğrafyası, Türkiye’nin AB süreci konularını içeren sorulara cevap verecek olan öğrencilere, seminerde, Boğaziçi Üniversitesi Siyasi Bilimler ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve Avrupa Takımı Uzmanı Prof. Dr. Hakan Yılmaz bilgi verdi. Yılmaz, yarışmaya katılacak 9. sınıf öğrencilerini, AB, AB tarihi ve AB kimliği konularında bilgilendirdi.

Geçtiğimiz yıl, Denizli’den, Er-Bakır Fen Lisesi’nin Türkiye üçüncüsü olduğu yarışmanın ödülü, bu sene Brüksel ve Prag gezisi olarak belirlendi. Ortaöğretim öğrencilerinin, Avrupa, AB ve Türkiye’nin katılım süreci konusunda bilgi edinmeleri, araştırma ve okumaya yönelmelerini amaçlayan ve 16 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yarışmanın ön elemeleri, 11-15 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Yarışmanın il finali, 21 Mayıs’ta, Türkiye finali ise Haziran’da Ankara’da gerçekleştirilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı