AB Öykü Yarışması’na hazırlık

Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ve AB Bilgi Büroları Ağı işbirliği ile gerçekleştirilecek öykü yarışması öncesi öğrencilere bilgilendirme semineri verildi.
/ DENİZLİHABER / 13 Mart 2013 Çarşamba, 12:53
Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ve AB Bilgi Büroları Ağı işbirliği ile 22 ilde tüm lise ve dengi okulların 9. ve 10. sınıf öğrencilerinin katılımına açık gerçekleştirilecek öykü yarışması öncesi öğrencilere bilgilendirme semineri verildi.
Yarışma, Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinde ‘farklılıklar içinde birlik’ kavramını vurgulamak, yetişmekte olan kuşakları bu konuda düşünmeye ve araştırmaya sevk etmeyi amaçlıyor. Tüm öğrencilerin katılımına açık öykü yazımı ve AB’nin eşitlik ilkesine yönelik eğitim semineri Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.
Yarışma hakkında bilgi veren Denizli Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa Birliği Bürosu Proje Koordinatörü Cansun Özdülger, öğrencilerin öykülerinde Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinde Avrupa Birliği’nin temel değerlerinden olan farklılıklar içinde birlik konusunu işleyeceklerini söyledi. Yarışmaya katılacak öyküler en son 3 Nisan’da teslim edilecek. Öykü sonuçları ise 13 – 1 7 Mayıs tarihleri arasında açıklanacak.
Öğrencilere öykü yazımında dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi veren öykü yazarı Fadime Uslu “Öykü üzerine yazılar yazıyor ve eleştiriler yapıyorum. Bu öykü yarışması da Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa 22 ilde düzenlediği bir etkinlik. Bu yarışma çerçevesinde 22 ilde aynı anda yarışmaya katılacak öğrencileri öykü yazmanın yöntemleri, işin teknik boyutları, öykü yazarken nelere dikkat etmeleri gerektiği, konuyu, temayı nasıl kullanmaları gerekir bunlar hakkından bilgilendirdik” dedi.
Seminere konuşmacı olarak katılan Uslu ve Erciyes Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşe Aslıhan Çelenk” Avrupa birliği, aday ülkelerde bilinci arttırmak için konu belirliyor. Öğrencilerinden çeşitli konular ve etkinliklerle bu konuya ilgisini çekmeye çalışıyor. Bu yıl ‘Farklılıklar İçinde Birlik’ konusu işlenecek. Farklılıklar içinde birlik önemli bir konu. Çünkü barışın ve güvenliğin bir anahtarı olarak görülüyor. Farklı kültürlerin, dillerin ve dinlerin nasıl bir arada hoşgörü içerisinde yaşatılabileceği, gençlerinde fikirleri alınarak uygulanmaya çalışılıyor. Bu etkinliklerle asıl amaçlanan Avrupa Birliği uyum sürecinde gençleri bilgilendirmek, ilgilerini çekmek ve bu süreçte aidiyetlerini arttırmak” diye konuştu.