REKLAMI GEÇ

“AB projelerinden yararlanamıyoruz”

“AB projelerinden yararlanamıyoruz”

PAÜ Öğretim Görevlisi Şerif Kutludağ, Türkiye’nin AB projelerinden yeterince yararlanamamasından yakındı. Kutludağ, “Türkiye’nin bu havuza gönderdiği paranın, yüzde 20’si geri dönebiliyor. Ne kadar çok proje üretirsek, o kadar paramızı kullanacağız. Bu tür projelerin artması gerekiyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 19 Temmuz 2010 Pazartesi, 18:11

TÜBİTAK’ın Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Projesi Olan “Pamukkale ve Denizli Çevresinde Doğa Eğitimi”, Denizli’nin Pamukkale beldesindeki Pamuksu Oteli’nde başladı. TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi, Uşak Üniversitesi’yle ortaklaşa düzenlediği bir projede, başta genç akademisyenler olmak üzere öğretmenler, izci liderleri, kırsal kesimde görev yapan kamu personeli, doktora ve yüksek lisans öğrencilerine doğa ve halk kültürü konusunda eğitim veriyor.

Eğitim hakkında bilgi veren Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Kara, 10’ar günlük iki dönem halindeki eğitim süresince değişik 18 akademisyen ve 11 rehberin, ilin değişik coğrafi, kültürel, tarihi, biyolojik ve ekolojik değerleriyle ilgili olarak katılımcılara bilgi vereceğini ve arazi uygulamaları yapacağını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Kara, “Proje süresince katılımcılara Pamukkale travertenleri, Karahayıt termal kaynakları, Honaz Dağı Millî Parkı, Denizli şehir merkezi, taşkınlar, Kaklık ve Keloğlan mağaraları, Işıklı ve Acıgöl, Hiyerapolis antik kenti, Güney Şelalesi, Kızıldere jeotermal bölgesi, Kızılca polyesi, eski Kale yerleşmesi, Kızılcabölük dokumaları, Babadağ çevresi ormanları, Buldan evleri, Çürüksu ve Büyük Menderes nehirleri su biyolojisi, Kışladağ Altın Madeni tesisleri ve ilin muhtelif bölgelerinde jeolojik, arkeolojik, bitki, kültür, tarih, yerleşme, çevre ve ekoloji konularında, uzman öğretim üyeleri rehberliğinde bilimsel araştırma ve ekoloji temelli doğa eğitimi yaptırılacak.” dedi.

Proje ekibinde Yrd. Doç. Dr. Nurettin Bilgen ve Öğr. Gör. Derya Acar’ın da olacağını belirten Kara, “Eğitmenler olarak Prof. Dr. Murat Barlas, Prof. Dr. Mehmet Ali Özdemir, Prof. Dr. İhsan Bulut, Prof. Dr. İbrahim Atalay, Prof. Dr. Mehmet Özkul, Prof. Dr. Recep Yıldırım, Doç. Dr. Ali Çelik, Doç. Dr. Kenan Arıbaş, Doç. Dr. Eren Yürüdür, Yrd. Doç. Dr. Hasan Çukur, Yrd. Doç. Dr. Ali Gökgöz ve Yrd. Doç. Dr. Muhammet Akaydın görev alacak.” diye konuştu.

Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Şerif Kutludağ ise Türkiye’nin AB projelerinden yeterince yararlanamamasından yakındı. Kutludağ, “Türkiye’nin bu havuza gönderdiği paranın, yüzde 20 civarında kadarı geri dönebiliyor. Kendi paramızın ancak yüzde 20’sini kullanabiliyoruz. Ne kadar çok proje üretirsek, o kadar paramızı kullanacağız. Bu tür projelerin artması gerekiyor.” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı