REKLAMI GEÇ

Acıpayam Milli Eğitim’de “başarı belgesi” iddiası eğitimcileri rahatsız etti

Acıpayam Milli Eğitim’de “başarı belgesi” iddiası eğitimcileri rahatsız etti

Acıpayam Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, hiçbir kriter belirlemeden, diğer personelden gizleyerek başarı belgesi dağıttığı iddiası eğitimcileri rahatsız etti. Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Öselmiş, iddiaları gündeme getirdi, “Durumdan rahatsızız” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Eylül 2023 Çarşamba, 15:54

Eğitim-Bir Sen Denizli 1 No’lu Şube Başkanı Feyzullah Öselmiş, Acıpayam Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili “haksız başarı belgesi” iddiası gündeme getirdi.

Yazılı açıklama yapan Öselmiş, kriterleri belirlenmeyen ve ne şekilde verildiği belli olmayan başarı belgelerinin çalışma barışını bozduğunu söyledi. “Ulufe (Osmanlı’da Yeniçeri’nin hakkedişi) gibi başarı belgesi dağıtıyorlar” diyen Öselmiş, üstelik bunun gizli yapıldığını ve “kimsa duymasın” diye telkinde bulunulduğunu ileri sürdü.

Öselmiş’in açıklamasında öne çıkan bölümler şöyle:

  • Acıpayam’da geçmiş yıllarda da “Başarı Belgeleri” ile alakalı sıkça karşılaştığımız keyfi uygulamaların bir türlü sonu gelmiyor. İlçemizde görev yapan eğitim çalışanlarından gelen tepkiler ve şikâyetler üzerine ilçeye yaptığımız ziyaretle konuyu gündeme taşıdık.
  • Yaklaşık 900 personelin görev yaptığı Acıpayam’da kriteri belli olmayan ve gizli saklı verilen başarı belgelerinin çalışanlar arasında çalışma barışını ciddi derecede bozduğunu ve diğer çalışanlar üzerinde de teşvik edici olması gerekirken rahatsız edici bir boyuta ulaştığını ve eğitimin her kademesinde özveriyle görev yapan eğitim çalışanlarımızın hakkıyla almış oldukları başarı belgelerinin, idarenin keyfiyetiyle dağıtılan yüzlerce başarı belgesinin gölgesinde kaldığını aktardık.

  • Kriteri belli olmayan Başarı Belgelerinin verilmesini birkaç örnekle açıklamak gerekirse;
  • Bir okulda görev yapan müdür ve üç müdür yardımcısından sadece bir müdür yardımcısına belge verildiği, ama belge almasını gerektiren hiçbir farklı durumun olmadığı;
  • İlçe milli eğitim müdürlüğünde görev yapan üç şube müdüründen ikisine belge verilirken kasıtlı olarak sadece birine belge verilmediği,
  • Öğretmenler arasında da kime ne için verildiğinin belirsiz olması, ödül alanların gizli tutulması ve belge alanların İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne çağırılarak belgelerinin gizlice verildiği ve “sakın kimse duymasın” şeklinde uyarılar yapılması iyi niyet olmadığını gösteriyor, eğitim çalışanlarını huzursuz ediyor.
  • Yine, ödül verilen eğitim çalışanıyla ilgili okul idarecilerinin ve diğer çalışanların konudan bilgilerinin olmaması, neyin gizlendiğini, kimin ne amaçla taltif edildiğini ve ne gibi bir hesabın içinde olunduğunu eğitimcilerimiz gibi bizde merak ediyor, eğitimcilerimizin içine düşürüldüğü bu durumu çok vahim olarak görüyoruz.

Eğitimcilerimizin sorunu bizim öncelikli konumuzdur. Takipçisi olacağız.

Yorumlar

Ahmet Yılmaz   -  Bağlantı 21 Eylül 2023, 10:59

Yandaş sendikacılık ve liyakatsiz yöneticilerin çalışma barışını bozmada üstlerine yoktur. Sadece Milli eğitim değil diğer kurumlar özellikle de Sağlık başta geliyor bakanida aynı mudurleride aynı.

tekin gündüz   -  Bağlantı 20 Eylül 2023, 22:10

Bu belgelerin %90dan fazlasının EBS üyelerine verildiğini bilmiyormuş gibi bir de üste mi çıkıyorsun başkan?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı