REKLAMI GEÇ

“Ağlanacak halimize gülüyoruz”

“Ağlanacak halimize gülüyoruz”

Gençlerin yabancı dildeki sözcükleri son dönemlerde çok fazla kullandığını, oysa Türkçe’de pek çok kelimenin karşılığının bulunduğunu söyleyen Yazar Feyza Hepçilingirler, “Ağlanacak halimize gülüyoruz” diyerek dildeki yanlış kullanımların düzeltilmesinin şart olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 27 Eylül 2008 Cumartesi, 00:00

Pamukkale Üniversitesi, 26 Eylül Türk Dil Bayramı çerçevesinde yazar Feyza Hepçilingirler’i ağırladı. PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi Ana Salon’da PAÜ ve ADD işbirliğiyle gerçekleştirilen söyleşiye PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, ADD Başkanı Gülizar Biçer Karaca ve ADD yöneticileri, PAÜ öğretim üyeleri ve öğrencileri ile lise öğretmen ve öğrencileri katıldı.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, yaptığı konuşmada Türkçe’nin önemine değindi, tarihten örnekler verdi. PAÜ’de yabancı dile önem verildiğini, hazırlık sınıfları oluşturulduğunu hatırlatan PAÜ Rektörü, anadilini iyi kullanan ve Türkçe’ye sahip çıkan gençler yetiştirmek için gayret ettiklerini söyledi. Kendi ürettiğini, dünyanın diğer ülkelerindeki meslektaşlarıyla paylaşmanın önemine değinen PAÜ Rektörü, “Kendimizi, ürettiklerimizi tanıtabilmek için yabancı dil eğitimine önem vermeliyiz” dedi ve konuşmasının ardından Yazar Feyza Hepçilingirler’e günün anısına hediyelerini sundu.

Yazar Feyza Hepçilingirler, Türkçe üzerine yaptığı çalışmalardan ve araştırmalardan örnekler verdi, Türkçemize sahip çıkmamız gerektiğini hatırlattı. Medyanın toplum üzerinde büyük etkisi olduğunu ifade eden yazar, eleştirilerini ortaya koydu, medya mensuplarını sorumluluklarının bilincinde hareket etmeye davet etti.

Gençlerin yabancı dildeki sözcükleri son dönemlerde çok fazla kullandığını, oysa Türkçe’de pek çok kelimenin karşılığının bulunduğunu söyleyen yazar, dilimizin zengin bir dil olduğunu somut örneklerle ortaya koydu. Akıcı üslubu, gençlerin kolaylıkla anlayabileceği dili ve gündelik hayatımızdan verdiği örneklerle büyük ilgi toplayan yazar, “Ağlanacak halimize gülüyoruz” diyerek hepimizin dersler çıkarması gerektiğini, yanlışlarımızı düzeltmemizin şart hale geldiğini vurguladı. Katılımcıların sorularını yanıtlayan yazar Feyza Hepçilingirler, söyleşi sonunda kitaplarını imzaladı, hayranları ile uzun süre sohbet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı